KØB PLUS!

Her er isens playoff-jokere

Esbjerg har AL-Bank Ligaens farligste kæde og bliver et frygtet hold i DM-kvartfinalen.

Et er grundserie, noget andet slutspil. Men i lyset af Esbjergs optur er der næppe nogen, der vil møde cheftræner Olaf Ellers spillere i kvartfinalen.

Fra en katastrofal start med ti nederlag på stribe har playoff-jokeren EfB Ishockey arbejdet sig op og taget 29 point i de seneste 13 kampe.

Kun de forsvarende mestre, Herning Blue Fox, har gjort det bedre med 32 point.

Topholdet Frederikshavn White Hawks ligger på 26.

Efter runde nr. 40 på mandag har TV3 Sport 1’s Jimmy Bøjgaard repræsentanter fra top 4-holdene i hockeystudiet i SE Arena i Vojens til matchning af de fire kvartfinaler.

Sporten.dk's tip er, at Frederikshavn White Hawks, Herning Blue Fox og Aalborg Pirates holder nallerne fra de vestjyske stormtropper. Det giver et brag af en kvartfinale mellem nr. 4, Sønderjyske, og ærkerivalerne Esbjerg.

- Vi har en dårlig statistik mod Herning (0-4 og 4-16 i mål, red.), men vi er ikke chanceløse mod nogen, siger Olaf Eller.

Hans optimisme bygger på ligaens stærkeste femmer med Alex Nikiforuk, Dennis McCauley og Tyler Mosienko, som har lavet i alt 52 mål og 71 assist, og backerne Louis Liotti og 20-årige Emil Kristensen, et stortalent med landsholdspotentiale.

Heller ikke Odense Bulldogs er en ønskemodstander, efter at fynboerne har fået ro på målmandssituationen efter flere udskiftninger.

- Jeg kan huske, da vi skulle vælge som toer i grundserien sidste år (slog Frederikshavn 4-0, red.). Det er svært. Jeg tror, vi får fire meget jævne serier. Uanset hvem vi møder, vil vi ikke være favorit, siger Bulldogs’ cheftræner, Pär Johansson.

 Herning-ikonet Todd Bjorkstrand kan noget, der ikke kan læres. Historikken er i hans favør, og Blue Fox har varmet op til playoff med foreløbig ti sejre i træk.

 - Nu er det selvfølgelig Todd, der bestemmer, men selv om vi har slået Esbjerg fire gange (mangler kamp nr. 5 i sidste runde, red.), tror jeg ikke, at han tager dem. De har en opadgående formkurve og kommer med stor selvtillid, siger Blue Fox’ landsholdsback, Rasmus Nielsen.

Holder stillingen i de sidste to-tre kampe, tipper sporten.dk følgende kvartfinaler:

Frederikshavn-Rødovre

Herning-Herlev

Aalborg-Odense

Sønderjyske-Esbjerg  

Stillingen

Frederikshavn 38 kampe/81 point
Herning 37 kampe/77 point
Aalborg 37 kampe/76 point
Sønderjyske 37 kampe/65 point
Odense 37 kampe/58 point
Esbjerg 37 kampe/49 point
Rødovre 37 kampe/46 point
Herlev 38 kampe/42 point
Copenhagen 38 kampe/10 point

Inden sæsonstarten tippede sporten.dk's ishockeymedarbejder, Peter Fredberg, følgende rækkefølge:

1. Frederikshavn White Hawks 2. Aalborg Pirates 3. Sønderjyske 4. Herning Blue Fox 5. EfB Ishockey 6. Rødovre Mighty Bulls 7. Odense Bulldogs 8. Herlev Eagles 9. Copenhagen Hockey