KØB PLUS!

Her er fem bedste danskere

Sporten.dk's rangliste, da Danmark tog et skridt i den rigtige retning i OL-kapløbet

Nr. 1: Mads Christensen. Nr. 2: Nicklas Jensen. Nr. 3: Patrick Bjorkstrand. Nr. 4: Mads Bødker. Nr. 5: Stefan Lassen.

Sådan ser sporten.dk's top 5 ud i sudden victory-dramaet i Esbjerg. 75 landskamp-jubilaren Mads Christensen blev hyldet som kampens bedste danske spiller, valgt af journalisterne.

Og dén vurdering var landstræner Per Bäckman efter kampen helt enig i.

- Mads ser stærkere ud end sidste år. Dejlig aggressiv, bedre trænet. Flot jubilæum, siger han.

Men Per Bäckman havde andre ting at glæde sig over mod de mangeårige rivaler fra Norge, som via verdensranglisten er direkte kvalificeret til OL. Danmark har som bekendt en hurdle endnu.

- Vi viste i aften, at vi vil være med. Kampen var et stort løft. Vi skal ikke være skuffet over, at vi tabte i overtiden til et godt og tungt norsk hold, siger han.

- Vi har tre nye spillere med, Nicklas Jensen, Patrick Bjorkstrand og Felix Scheel, og jeg er meget imponeret. Nicklas og Patrick kan gå ind i tung trafik, og Felix viste i nogle gode skift, at han er fremtidens mand.

Per Bäckman roste desuden en klogt spillende back Rasmus Nielsen og kæden med Jesper Jensen, Patrick Bjorkstrand og Frederik Storm. Den ligner tredjekæden i OL-kvalifikationsturneringen.

- Vi må eliminere fejl i egen zone. Vi gør det for kompliceret i stedet for at gøre det på den enkle måde, siger han i en kritisk kommentar. Kaptajnen Morten Green sammenfattede de 61.32 minutters effektiv spilletid med ordene:

- Et skridt i den rigtige retning.

Nicklas Jensen havde to assist og blev bedre og bedre, som kampen skred frem.

- Selvfølgelig er man altid nervøs før en kamp. Det skal man være. Men i dag ikke så meget som i den første kamp. Vi stod frem og viste mere end i Hvidovre. Det er specielt at spille på landsholdet. Jeg nyder det. Det betyder meget at repræsentere sit land, siger han.

Felix Scheel erkendte, at der er et kæmpespring fra de hjemlige kampe for Division 1-klubben Olofström til landsholdet.

- Det går meget hurtigere her, end jeg er vant til. Der var mange udvisninger, og jeg var ikke med i powerplay og boxplay. Men når jeg fik chancen, synes jeg, at det gik meget godt, siger han.

Et minut før slutsignalet for ordinær tid røg Jesper Jensen og Patrick Bjorkstrand ind i et spektakulært slagsmål med et par nordmænd. Jo, unge Bjorkstrand har klasse. Også uden stav.

Læs også: