KØB PLUS!

Grønt lys for NHL-profil

Ottawa-spilleren får debut for Frederikshavn White Hawks i Rødovre Skøjte Arena

Aalborg Pirates og Herlev Eagles var hurtigere end Frederikshavn White Hawks. Til gengæld hygger man sig i Vendsyssel med, at man er de eneste i AL-Bank Ligaen, der har to NHL-spillere.

Foruden debutanten Zack Smith har høgene rutinerede Cam Paddock med 16 kampe på cv’et for St. Louis Blues. Dertil kommer 314 kampe i AHL og 61 i DEL.

Den 24-årige canadier Zack Smiths arbejds- og opholdstilladelse kom på plads mandag formiddag, og han er klar til kampen tirsdag i Rødovre Skøjte Arena.

Ottawa Senators-forwarden har trænet med White Hawks siden torsdag. Flere gange i kæde med høgenes topscorere, Morten Lie (fem mål og 19 assist) og Cam Paddock (ni mål og otte assist).

- Det er muligt, de skal udgøre førstekæden, men der er et par åbne spørgsmål, siger den assisterende træner, Mike Grey.

- Zack Smith er en spiller, der ved, hvor kampen afgøres: Foran målet. Ham kan vi lære meget af.

De første lockoutede NHL-spillere, der kom til Danmark, var piraternes Colin Greening og ørnenes Kevin Klein. Begge har været kæmpesucceser.

Colin Greening har markeret sig som ligaens bedste forward med ni mål og ni assist i ti kampe, og Kevin Klein er indiskutabelt bedste back.

- Jeg er ikke i tvivl om, at Zack Smith bliver en lige så stor profil som Colin Greening, siger direktør Henrik Andersen, Elite Nord Frederikshavn A/S.

Zack Smith spillede i sidste sæson 88 NHL-kampe, inkl. syv i playoff, og lavede 27 point (14 mål og 13 assist).

Læs også: