17-årige Søren Dau scorede to mål, da Sønderjyske slog Herning Blue Fox.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Han er 17 år og Sønderjyskes mindste spiller, men hvad Søren Dau mangler i højden, har han i energi og målfarlighed. To mål blev signeret den vågne sønderjyde, da Sønderjyske tog et stort skridt mod pokalfinalen med 4-1 i den første semifinalekamp i Herning.

- Søren har store offensive kvaliteter. Nu skal han lige have det defensive med, men det skal nok komme, siger sportschef Søren Stockfisch.

Nikolaj Rosenthal, lejesvenden fra Copenhagen Hockey, fik en løfterig debut med kampens sidste scoring. Han er hurtig og direkte, og i en én-mod-én situation med Georg Sørensen, der afløste Lubos Pisar efter 1-4 scoringen, kunne han have fordoblet scoringen.

Sønderjyske rejste sig efter tre liganederlag i træk og sølle to sejre i de seneste syv kampe. Og der er lagt op til stor fest i Vojens, når den lokale ishockeyklub lørdag fejrer 50 års jubilæum med returkampen i semifinalen som en effektfuld afslutning.

Herning Blue Fox havde chancerne, men manglede selvtillid i afslutningerne. Det var tredie nederlag på stribe for sidste sæsons dobbelt-vindere.

Krise? Ikke endnu. Men efter en lang sejrsstribe har rævene unægtelig taget et dyk.

I den anden semifinale spillede Frederikshavn White Hawks og Rødovre Mighty Bulls 2-2 med alle fire mål scoret inden for fem et halvt minut i anden periode.

Finalen spilles 3. februar med vinderen af opgøret mellem Blue Fox og Sønderjyske på hjemmebane.

Fredagens eneste ligakamp gav klar 5-2 sejr til Aalborg Pirates over Herlev Eagles for øjnene af "beskedne" 2.066 tilskuere i Gigantium.