Gentofte spillede fredag aften sin første kamp i den bedste danske ishockeyliga siden det tidlige forår i 1999.

I dén sæson sluttede man sidst med to sejre i 36 kampe og trak sig ud af ligaen.

Under navnet Unibet Stars er man efter 15 års fravær med igen - og hvilket heroisk comeback.

Cheftræner Karsten Arvidsens undertippede spillere fightede det ene point hjem for øjnene af 351 tilskuere i Gentofte Skøjtehal mod Aalborg Pirates og var endda tæt på dem alle tre med 2-1 føring med godt to et halvt minut tilbage.

Det lykkedes piraterne at kvittere, og efter en målløs forlængelse blev Mike Vaskivuo matchvinder på straffeslag.

På ét minut og 21 sekunder i tredje periode (56.03-57.24) faldt tre mål. Fra 1-0 til 2-2.

Herning Blue Fox med masser af dansk talent leverede en pragtindsats med suveræne 7-1 over de mangeårige rivaler fra Esbjerg Energy.

Det tør kaldes en drømmedebut i Metal Ligaen for rævenes svenske trænerduo, Linus Fagermo og Markus Karlsson.

Odense Bulldogs' Dale Mitchell scorede sæsonens første mål tre minutter og 49 sekunder inde i kampen mod mestrene Sønderjyske i SE Arena, men en fynsk fest blev det aldrig.

Sønderjyske udnyttede de fynske udvisninger og vandt 5-2 med tre mål i overtal.