*


KØB PLUS!

Gensynsglæde i Herlev

Kim Staals canadiske forbindelse skal give hockeyinteressen i forstadskommunen et ekstra kick.

Der var stor gensynsglæde, da NHL-stjernen Kevin Klein fra Nashville Predators onsdag kom til Herlev.

Herlev Eagles’ Kim Staal spillede i sæsonen 2006/07 sammen med den 27-årige canadiske back i Milwaukee Admirals i AHL.

De har holdt forbindelsen ved lige, og da Kim Staal for en uge siden luftede tanken over for Kevin Klein om et job i Eagles under lockouten, slog han hurtigt til.

- Jeg besøgte for fire år siden Kim i København og er glad for at være tilbage. Vi har haft et godt venskab, siden vi mødtes i Milwaukee, siger han.

- Jeg glæder mig til at spille kampe igen og opleve et nyt land. Vi har været ti spillere fra Nashville Predators, som har trænet sammen fem-seks gange om ugen, men det her bliver noget helt andet og vil bringe mig i god form, til NHL starter igen.

 Kim Staal lægger ikke skjul på sin glæde over genforeningen og dét kick, en spiller med Kevin Kleins format vil give hockeyinteressen i Herlev.

- Jeg er utrolig stolt over, at Kevin er kommet til Herlev. Han er en fantastisk allroundspiller, god på skøjterne, kraftfuld og teknisk. Jeg glæder mig vildt til at spille sammen med ham igen, siger Kim Staal.

Samtidig sender han en varm tak til sponsorer og andre med hockeyhjerte i forstadskommunen, som har gjort besøget fra NHL økonomisk muligt.

I Eagles krydser man fingre for, at Kevin Kleins papirer går hurtigt i orden. Ønskescenariet er, at han debuterer på lørdag i Herlev Skøjtehal mod Rødovre Mighty Bulls, men så kvikt går det næppe.

NHL-stjernen forlængede for to måneder siden sin kontrakt med Nashville Predators med fem år. Han spillede sin første kamp i NHL i 2006 og er noteret for 309 kampe i grundserien og 28 playoffkampe for Nashville.

I sidste sæson blev han i 66 grundseriekampe noteret for 21 point (fire mål og 17 assist) samt fire point (to mål og to assist) i ti playoffkampe.

Den første lockoutede NHL-spiller i den danske liga var Aalborg Pirates’ canadiske forward, Colin Greening, som har været det store scoop i det nordjyske.

 Ottawa Senators-stjernen har i fem kampe for piraterne lavet otte point (fire mål og fire assist) og nærmest skabt hockeyfeber i Aalborg.

Læs også: