Det nordjyske parløb i toppen af Metal Ligaen var ved at spidse til, men så tabte Frederikshavn til Esbjerg.

København. Aalborg Pirates kunne torsdag se lokalrivalerne fra Frederikshavn forpasse muligheden for at æde yderligere ind på topholdet i Metal Ligaen i ishockey.

På hjemmebane tabte Frederikshavn nemlig kampen, som holdet havde til gode, med 0-2 til Esbjerg og er derfor stadig syv point efter topholdet fra Aalborg.

Aalborg har 74 point, Frederikshavn har 67 point, og Odense har 66 point på tredjepladsen. De tre hold har alle spillet 36 ud af de 45 kampe i grundspillet.

Esbjerg har på femtepladsen 58 point for 37 kampe.

Efter en målløs første periode fik de fremmødte tilskuere i Frederikshavn kampens første mål fra gæsternes hånd, da Lasse Bang bragte Esbjerg foran 1-0 efter 12 minutter i anden periode.

I tredje periode blev det endnu værre for hjemmeholdet, da Brock Nixon fordoblede Esbjergs føring efter godt tre minutters spil.

Mere blev det ikke til, og da kampen var slut, havde Esbjerg også vundet skudstatistikken med 27 afslutninger mod 20 fra Frederikshavn.

I bunden af rækken havde det absolutte bundhold Herlev besøg af Gentofte og tabte 0-3.

Dermed har Herlev fortsat blot 11 point. Gentofte er oppe på fjerdepladsen med 60 point.