Frederikshavn hentede en 5-2-sejr i den første semifinalekamp mod Esbjerg. Gentofte overraskede i Odense.

Frederikshavn. Frederikshavn White Hawks er fortsat uovervindelig på hjemmebane i slutspillet om danmarksmesterskabet i ishockey.

I kvartfinaleserien blev Herning besejret tre gange i træk i Scanel Hockey Arena, og tirsdag var samme hal rammen om en perfekt åbning for frederikshavnerne i semifinalerne mod Esbjerg.

Mestrene blev besejret 5-2 i en kamp, der viste, at det ikke blot er styrken på egen is, Frederikshavn har taget med videre til semifinalen.

Overtalsspillet er stadig velsmurt, og derfor blev det dyrt for esbjergenserne, at de havde svært ved at holde sig fra straffeboksen.

Kristoffer Lauridsen blev med tre mål kampens store spiller, og han slog takten an med 1-0-scoringen efter mindre end seks minutters spil, da Esbjerg havde to spillere i skammekrogen.

Sune Hjulmand udlignede til 1-1, men i anden periode skruede Frederikshavn tempoet endnu en tand i vejret og bragte sig på klar sejrskurs ved at score tre gange.

Kristoffer Lauridsen, Jeff Ulmer og Marcus Olsson stod for scoringerne, og selv om Ryan Martindale ind imellem fik reduceret for Esbjerg, blæste det Frederikshavns vej.

Med sit tredje mål sørgede Kristoffer Lauridsen for slutresultatet fem minutter før tid.

Dermed fører Frederikshavn serien med 1-0 inden kamp to i Esbjerg på fredag. Der skal fire sejre til at spille sig i finalen.

I den anden semifinale skabte Gentofte Stars en overraskelse ved på udebane at besejre Odense Bulldogs med 2-1 efter overtid.

Anders Fisker bragte Gentofte foran 1-0 i den ordinære spilletids anden periode. Simon Grønvaldt blev noteret for udligningen, der egentlig var et selvmål af Gentofte-målmand Teemu Seppänen.

Resten af kampen blev en mere og mere låst forestilling uden mange chancer.

Men der skulle blot gå 37 sekunder af overtiden, før det hele var afgjort: Marko Virtala sørgede for Gentoftes gyldne mål, og tilskuerne i Odense måtte gå nedtrykte hjem.