Anaheim Ducks scorede tre mål på 37 sekunder i tredje periode, men det var ikke nok.

Chicago Blackhawks vandt den fjerde kamp i finalen i Western Conference i en gyser i anden overtid med 5-4 og kvitterede til 2-2 i bedst-af-syv serien.

Matchvinder blev Antoine Vermette fem minutter og 37 sekunder inde i femte periode fra en spids vinkel efter en blokering med en liggende Frederik Andersen udspillet på isen.

Frederik Andersen havde 35 redninger på 40 skud og en redningsprocent på 87,5.

Den femte kamp spilles natten til tirsdag dansk tid i Honda Center i Anaheim.

Kun én gang tidligere i Stanley Cup-historien er det sket, at et hold har scoret tre mål hurtigere end Ducks. I en kamp mod Atlanta Flames i 1979 brugte Toronto Maple Leafs 23 sekunder.

Anaheim Ducks vendte 1-3 til 4-3 på mål af Ryan Kesler, Matt Beleskey og Corey Perry, men Patrick Kane udlignede for Chicago Blackhawks i powerplay og sendte kampen i overtid.

I finalen i Eastern Conference mellem New York Rangers og Tampa Bay Lightning er stillingen også 2-2. Den femte kamp spilles natten til mandag dansk tid i Madison Square Garden.