Den danske ishockeymålmand stoppede 45 skud, men han kunne ikke forhindre Pittsburgh i at vinde sikkert.

Pittsburgh. Ishockeymålmanden Frederik Andersen havde en travl dag på isen, da han og Toronto Maple Leafs natten til søndag dansk tid spillede på udebane mod Pittsburgh Penguins i NHL.

De regerende Stanley Cup-vindere vandt sikkert med 4-1, men der var alligevel ros til Frederik Andersen.

Den danske målmand lavede 45 redninger på 49 afslutninger, hvilket imponerede Pittsburgh-målmand Matt Murray.

- Deres målmand (Frederik Andersen, red.) spillede utroligt. Der kunne være blevet scoret endnu mere, siger Matt Murray.

Frederik Andersen kunne dog ikke forhindre Pittsburgh-stjernen Sidney Crosby i at score sit tiende mål i denne sæson i NHL.

Toronto førte ellers 1-0 efter første periode, men hjemmeholdet kom tilbage og scorede to gange i både anden og tredje periode.

Mens Pittsburgh havde haft en hviledag, havde Toronto dagen forinden vundet 6-3 hjemme over Philadelphia Flyers.

Torontos træner, Mike Babcock, mener, at kampprogrammet spillede ind på hans spilleres indsats i den sidste del af kampen mod Pittsburgh.

- Vores træthed viste sig i tredje periode. Vores målmand var god, men vi indkasserede to dumme mål, siger træneren.