KØB PLUS!

Frans Nielsens drøm: Playoff

Frans Nielsen går ind i sin syvende NHL-sæson med 167 point i 319 kampe og en stor drøm: Sit første playoff.

Modsat Jannik Hansen, Peter Regin, Lars Eller og Mikkel Bødker har Danmarks første NHL-spiller aldrig været i det forjættede land, slutspillet.

New York Islanders var i sidste sæson et af de dårligste hold i Eastern Conference, men Frans Nielsen håber på nye tider.

- Vi har et spændende hold og er i mine øjne bedre end sidste år, siger han til sporten.dk.

- En grundserie på kun 48 kampe vil byde på mange overraskelser. Det bliver meget tæt og intenst, og det afgøres formentlig først i den sidste uge, hvem der kommer med i playoff.

Islanders starter lørdag på hjemmebane mod sidste års Stanley Cup-finalister, New Jersey Devils. Mandag får de besøg af Tampa Bay.

Den 28-årige danske playmaker, én af NHLs bedste tovejsforwards, spiller i andenkæden med østrigeren Michael Grabner og nyerhvervelsen fr a Buffalo Sabres, Brad Boyes.

- Måske er det en fordel for Islanders, at næsten alle på holdet har spillet i Schweiz, Tyskland, Østrig, Tjekkiet, Finland eller i AHL under lockouten. Kun fem-seks stykker har ikke spillet kampe. Islanders var et af de hold, der havde flest ude, siger Frans Nielsen.

- Det er fedt at være tilbage i klubben. Det er en hård og hektisk uge, vi er inde i, og torsdag aften spiller vi en intern kamp. Meget skal nåes på kort tid.

Frans Nielsen spillede 27 kampe for Lukko i den finske liga og producerede 24 point (fire mål og 20 assist). Den næstsidste stav på de fleste af Mikkel Bødkers 21 mål havde hans fingeraftryk.

- Det var nogle gode uger i Finland med fire danskere i samme klub. Ventetiden gik hurtigt, understreger han.

Frans Nielsens bud på de tre bedste hold i Eastern Conference er Pittsburgh Penguins, Philadelphia Flyers og New York Rangers.

- Det er tre hold, der altid vil være med i toppen. Måske med et lille plus til Pittsburgh på grund af Sidney Crosby og Jevgenij Malkin, siger han.

- I Western Conference tror jeg mest på Vancouver Canucks og de forsvarende mestre, Los Angeles Kings, men et forstærket Minnesota-hold kan måske overraske.

Læs også: