New York Islanders reddede den første matchbold og kvitterede til 3-3 i serien mod Washington Capitals med en 3-1 sejr natten til søndag dansk tid i Nassau Coliseum.

Den syvende og afgørende kamp spilles natten til tirsdag i Washington, og vinderen møder i playoffs anden runde New York Rangers.

Det er således et åbent spørgsmål, om Frans Nielsen kommer hjem til VM.

John Tavares bragte Islanders på 1-0 efter syv minutter, men fem sekunder inden først periodes slutsignal udlignede John Carlson i powerplay.

Islanders kom foran midt i tredje periode ved Nikolay Kulemin, og 53 sekunder før tid scorede Cal Clutterbuck i tomt mål.

En forrygende afslutning på den sidste NHL-kamp på Long Island. Fra næste sæson spiller New York Islanders i Barclays Center i New York-bydelen Brooklyn.