KØB PLUS!

Frans: Kufferten står fremme

Masser af dansk succes i Finland i den nervepirrende ventetid

- Kufferten står fremme. Vi er klar til at komme af sted inden for et døgn.

Sådan lyder det fra Frans Nielsen fra SM-liigaklubben Lukko.

Sammen med holdkammeraterne Mikkel Bødker og Philip Larsen og landsmændene i Tappara og JYP, Jannik Hansen og Lars Eller, følger han minutiøst med i, hvad der sker i maraton-forhandlingerne mellem NHL og spiller-unionen, NHLPA. De fortsætter torsdag i New York.

- Ingen spillere har været i forbindelse med deres klubber under lockouten, kun med spiller-unionen. Det er lidt svært at vide, hvor vi står, men det kan gå meget stærkt. Vi samler op på alle de informationer, vi kan få, siger Frans Nielsen til sporten.dk

De fem NHL-danskere i Finland krydser fingre for, at parterne kan enes om et kompromis i de meget komplicerede løn- og kontrakt-spørgsmål.

- Vi har valgt en god liga at spille i, mens vi venter. Sammen med ligaerne i Rusland, Sverige, Schweiz og Tyskland er SM-liiga i top-5 i Europa. Vi starter i NHL i god form, siger Frans Nielsen.

Kvintetten har under opholdet scoret sammenlagt 38 mål, hvoraf Mikkel Bødker har tegnet sig for halvdelen. Kun én spiller i ligaen, Steve Moses, Jokerit, har scoret flere, nemlig 20. Men dertil skal tilføjes, at han har brugt 37 kampe, mens den danske stjerne fra Phoenix Coyotes kun har spillet 27 kampe.

Frans Nielsen står med tre mål og 18 assists i 25 kampe og har været oplægger til de fleste af Mikkel Bødkers mål.

- Mikkel har været fantastisk. Han scorer på sine chancer, siger Frans Nielsen om holdkammeraten.