Frans Nielsen, Jannik Hansen og resten af Team Europe møder Canada i finalen i ishockeyens World Cup.

Toronto. De færreste havde regnet med Team Europe inden starten på World Cup i ishockey, men den sammenbragte flok er meget overraskende klar til finalen i den prestigefyldte turnering efter en overtidssejr på 3-2 over Sverige.

En stor triumf også for holdets to danskere, Frans Nielsen og Jannik Hansen, der begge var på isen i søndagens semifinale.

Matchvinder for Team Europe blev den slovakiske Detroit-spiller Tomas Tatar, som afgjorde semifinalen med det gyldne mål 3.43 minutter inde i overtiden.

Den slovenske superstjerne Anze Kopitar og norske Mats Zuccarello blev noteret for oplægget til målet, som skabte vild jubel i den undertippede spillertrup.

Tomas Tatar scorede også et af målene i den ordinære tid, hvor det europæiske hold vendte 0-1 til 2-1, men måtte se Erik Karlsson udligne til 2-2 for Sverige godt fire minutter før tid.

I finalen, der spilles bedst af tre kampe, skal Team Europe op imod Canada. Første finalekamp bliver afviklet natten til onsdag dansk tid.