Danmarks overmænd fra VM-kvartfinalen, Finland, er klar til finalen efter sejr over Rusland.

Moskva: Det finske ishockeylandshold har vist skræmmende styrke ved VM, hvor holdet havde gjort rent bord til og med kvartfinalen, da Danmark blev sendt ud med 5-1.

I semifinalen ventede så de russiske hjemmebanefavoritter, men heller ikke de russiske stjerner kunne stoppe Finland, som sejrede med 3-1 på en fremragende anden periode.

Dermed skuffer Rusland nok en gang på hjemlig is, da holdet også ved OL i Sotji i 2014 missede finalen. Ved den lejlighed blev kvartfinalen endestationen, og også der agerede Finland stopklods.

Russerne kom ellers stærkt fra start, og der var blot spillet små tre minutter, da Sergei Shirokov gjorde det til 1-0.

Første periode blev generelt domineret af russerne, som klart førte skudstatistikken, men det blev ikke til yderligere scoringer for superstjernen Alexander Ovechkin og holdkammeraterne.

Det blev kostbart i anden periode.

Finnerne fandt den skarphed, der har kendetegnet holdet gennem hele VM-turneringen, og med tre scoringer, blandt andet to i powerplay af Sebastian Aho, blev kampen vendt fuldstændig på hovedet.

I tredje periode var Rusland igen dominerende i skudstatistikken i jagten på at hente finnernes føring, men russerne var ineffektive foran mål, og derfor forblev det 3-1.

Dermed har Rusland fortsat ikke vundet VM på hjemmebane siden Sovjetunionens opløsning.

I finalen søndag skal Finland møde enten Canada eller USA. De to nordamerikanske stormagter spiller semifinale senere lørdag.