Esbjergs ishockeyherrer fik tæsk i den sidste gruppekamp i Champions Hockey League og er ude af turneringen.

Helsinki. IFK Helsinki skulle bruge en sejr for at sende Esbjergs ishockeyherrer ud af Champions Hockey League, og det lykkedes i den grad for finnerne.

Esbjerg tabte med hele 0-7 og er dermed færdig i den europæiske turnering efter fire gruppekampe, som endte med tre point og en sidsteplads.

Schweiziske Zug tog førstepladsen suverænt med 11 point efter fire kampe, mens IFK Helsinki overhalede Esbjerg og endte med et point mere end vestjyderne.

I søndagens kamp i Helsinki holdt Esbjerg stand i over 12 minutter, inden der kom gang i det finske målshow.

Lennart Petrell scorede til 1-0, og inden første periode var overstået, havde finnerne scoret yderligere to gange.

Samme Petrell slog til i starten af anden periode, og så var Esbjerg bagud med 0-4. Tre minutter senere øgede Juhamatti Aaltonen med sit andet mål til 5-0, mens Esbjerg var to mand i undertal.

Det var op ad bakke for Esbjerg i hele kampen, og i tredje periode scorede IFK Helsinki to gange mere, så det endte med et ydmygende nederlag på syv mål.