KØB PLUS!

Esbjerg skiller sig af med ishockey

EfB Elite A/S har valgt at sælge ishockeydelen fra og koncentrere sig om Superligaholdet Esbjerg efter syv år, hvor de to sportsgrene har været samlet i samme organisation

EfB Elite A/S har efter syv år med fodbold og ishockey samlet i et selskab valgt at sælge ishockeydelen fra. Man har allerede nu indledt forhandlinger med en gruppe investorer, der har vist interesse for at drive ishockeyen videre i et nystiftet selskab, fortæller EfB Elite i en pressemeddelelse.

- Vi har erkendt, at fodbold og ishockey er to vidt forskellige verdener, og at vi ikke magter at drive topklubber i begge idrætsgrene. Ishockey fortjener at få fuldt fokus på sportens egne præmisser, og jeg er overbevist om, at ishockeysporten i Esbjerg vil komme styrket ud af at få sin egen stærke identitet i et nyt selskab, siger formanden for EfB Elites bestyrelse, Leif Thomsen i pressemeddelelsen.

EfB vil dog køre ishockeydelen videre med samme engagement som hidtil i resten af sæsonen, så man håber, at det nye ishockeyselskab får et godt afsæt til at skabe en ny storhedstid for ishockeyen i Esbjerg.

EfB Elite A/S har truffet beslutningen om at sælge ishockeyen fra, efter man i november nedjusterede forventningerne til årets resultat til et underskud på 18 mio. kr.

- Vi kæmper fortsat for at nå den overordnede målsætning om balance i selskabets drift i 2013 og kigger kritisk på alle forretningsområder, herunder ishockey. EfB Ishockey er med en stram styring af omkostningerne nået langt i bestræbelserne på at forbedre årsresultatet markant, men på kort sigt forventer vi ikke, at selskabet kan bidrage til vores overordnede mål om at drive en økonomisk bæredygtig virksomhed. Vi er nødt til at koncentrere alle kræfter om fodboldforretningen, siger Leif Thomsen.

Investorgruppen, der ønsker at videreføre ishockey på topniveau i Esbjerg, tegnes af den nuværende bestyrelsesformand for EfB Ishockey A/S, Christian R. Christensen.

Læs også: