Esbjerg slår Herning efter straffeslag i sidste runde og sikrer sig ekstra hjemmekamp i ishockeyslutspil.

Esbjerg. Esbjergs forsvarende danmarksmestre i ishockey sikrede sig tirsdag aften den vitale fjerdeplads, der udløser en ekstra hjemmekamp i slutspillets kvartfinaler.

På sidste spillerunde af grundspillet i Metal Ligaen vandt Esbjerg 2-1 over Herning efter straffeslagskonkurrence, og dermed sluttede Esbjerg foran Sønderjyske, der ellers vandt 3-1 ude over Rungsted tirsdag.

Tilskuerne i Esbjerg blev vidner til mere end 55 effektive minutter uden scoringer, inden de kunne bryde ud i jubel.

Fem minutter før tid i tredje periode scorede Jared Knight det forløsende mål til 1-0 for hjemmeholdet.

Men Herning gav ikke op. Mindre end to minutter senere udlignede Lasse Lassen, hvilket siden skulle bringe kampen ud i straffeslag, hvor Esbjerg var bedst.

Allerede inden sidste runde, stod det klart, at Aalborg ville vinde grundspillet og få retten til at vælge kvartfinalemodstander som den første klub. Holdet rundede dog alligevel af med en hjemmesejr på 1-0 over Frederikshavn.

Derimod var der endnu spænding om andenpladsen. Den gik til Odense i kraft af en udesejr på 4-2 over ligaens agterlanterne, Herlev. Dermed sluttede Frederikshavn på tredjepladsen.

Gentofte, der ikke kunne nå fjerdepladsen, sluttede af med en udesejr på 3-2 over Rødovre, der fra niendepladsen må kigge langt efter slutspillet.

Gentofte slutter som nummer seks foran Herning og Rungsted.