Efter tre mål i første periode cruisede Esbjerg Energy sig til sejren på isen over Frederikshavn White Hawks.

Esbjerg Energy kom flyvende ud af starthullerne og udlignede fredag til 1-1 i DM-semifinaleserien i ishockey mod Frederikshavn White Hawks.

Hjemme i Granly Hockey Arena grundlagde et aggressivt spillende Esbjerg-hold 3-0-sejren med alle tre scoringer i første periode.

Allerede efter 66 sekunders spil var værterne foran 1-0.

Frederikshavn-målmand Thomas Lillie dummede sig med en dårlig aflevering bag sit eget mål. Den fangede Jordan Knackstedt og lagde pucken ind foran mål, hvor Ryan Martindale sendte den i nettet, før målmand Lillie var nået tilbage på plads.

Frederikshavn-målmanden fik dog rejst sig midlertidigt, og efter fem minutter reddede han en friløber.

Men trafikken gik kun én vej. Efter små syv minutter straffede værterne en Frederikshavn-udvisning og scorede til 2-0 i power play. Martindale leverede assisten.

Gæsterne var til tælling, og deres cheftræner, Mario Simioni, reagerede prompte og skiftede målmand.

Alligevel øgede Esbjerg til 3-0 med fem minutter tilbage af første periode, og igen var Ryan Martindale i oplæggerens rolle.

Frederikshavn arbejdede for lidt til at presse hjemmeholdet, og efter 0-0 i anden periode var et comeback langt væk. Også sidste periode sluttede målløs og med Esbjerg i kontrol.

De to hold mødes igen på søndag i Frederikshavn. Her vandt værterne det første semifinaleopgør med 5-2.