KØB PLUS!

De gamle slog Canada

Tidligere danske landsholdsspillere fik en flot skalp i Arctic Cup i Skt. Petersborg

De otte medlemslande i Arctic Council - Rusland, Canada, USA, Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark - har på russisk initiativ fået deres egen ishockeyturnering, Arctic Cup, som afvikles for anden gang i Skt. Petersborg.

Aldersgrænsen er 40 år, og Danmarks ældste landshold med en lang række tidligere A-landsholdskoryfæer slog fredag Canada med flere gamle NHL-spillere med 12-5 (3-2, 4-1, 5-2).

- Det er ikke hver dag, et dansk hold slår Canada, lød det fra den tidligere rekordindehaver med 231 landskampe, Aalborg-backen Frederik Åkesson.

På grund af en hofteskade i den første kamp mod Norge stod han over mod canadierne og assisterede i boksen.

Aalborg-kæden med Thomas Englund (tre mål), Henning Ludvigsen (to) og Ronny Larsen (to) brillerede med syv mål, mens Odense-kæden tegnede sig for fire med tre til Mads Steensgaard og et til Mads True, der blev kåret som bedste danske spiller. Det sidste mål stod Søren Huus for.

Efter 3-4 nederlaget på førstedagen til Norge (alle tre danske mål signeret Aalborg-kæden) spiller Danmark en nøglekamp lørdag formiddag mod Sverige og skal vinde for at kvalificere sig til semifinalen.

Sverige slog sidste år Danmark i kampen om bronzemedaljen og ser skræmmende ud med sine tidligere Elitseriespillere med gamle kendinge som Robert Burakovsky og Anders Svensson.

Rusland med en perlerække af KHL-stjerner, hvoraf flere ikke opfylder alderskriteriet, er storfavorit til at gentage sidste års sejr.

For første gang er der også en U13-række i Arctic Cup, og Danmark er repræsenteret af en flok talenter, som alle er født i 2000.

- Det er første gang, DIU sender et så ungt hold ud. Et meget spændende eksperiment, siger holdleder Flemming Green.

Arctic Cup er lagt op i et højt plan og blev åbnet af legendariske stjerner som Vladislav Tretjak, Boris Mikhailov, Vladimir Petrov og en af NHL-historiens største navne Phil Esposito.

Arctic Cup, Skt. Petersborg


Danmark-Canada 12-5 (3-2, 4-1, 5-2)

Læs også: