Frederik Andersen er én sejr fra Stanley Cup-finalen efter Anaheim Ducks' 5-4 sejr i overtid natten til tirsdag dansk tid over Chicago Blackhawks i Honda Center i Anaheim.

Anaheim Ducks fører 3-2 i serien og har matchbold natten til torsdag i United Center i Chicago.

Det var tredje gang i fem kampe, at finalen i Western Conference måtte ud i overtid. Den varede dog ikke så længe som kamp nummer to og fire, som først blev afgjort i henholdsvis tredje og anden overtidsperiode.

Matt Beleskey blev matchvinder 45 sekunder inde i fjerde periode på en retur og sagde efter kampen:

»Det er det vigtigste mål i min karriere.«

Anaheim Ducks førte 3-0 efter første periode, men inden tredje periode havde Chicago Blackhawks reduceret til 2-3.

Med en 4-2 føring inden de sidste to minutter af ordinær tid lignede "Ænderne" en vinder, men to mål af Jonathan Toews sendte gyseren i forlængelse.

Frederik Andersen så ikke for godt ud ved det sidste mål, der blev scoret fra en meget spids vinkel. Han havde 24 redninger på 28 skud og en redningsprocent på 85,7.

I finalen i Eastern Conference fører Tampa Bay Lightning over New York Rangers med 3-2.