KØB PLUS!

Dansker fik flot NHL-debut

Oliver Lauridsen fik masser af istid og ros af træneren i sin NHL-debut for Philadelphia Flyers.

36 sekunder af kampen mellem Philadelphia Flyers og Boston Bruins skulle der spilles, før Danmark fik sin syvende NHL-spiller. Men det, der blev næste kapitel i den danske NHL-historie kom hurtigt til at ligne en mareridtsstart på NHL-karrieren for Oliver Lauridsen.

For han havde ikke været i aktion mere end 20 sekunder, da han blev taget ud af spillet igen. Han trak nemlig kampens første udvisning og måtte til afkøling efter en holding på Nathan Horton. Han kunne dog ånde lettet op, da de to minutter i straffeboksen fik lov at passere uden scoring til Boston.

- Det er en anden scene, og spillet er selvfølgelig anderledes, men da jeg havde fået de første par skift og den første periode ud af verdenen, så var det mest bare hockey, sagde Oliver Lauridsen til csnphilly.com.

Den tidlige udvisning så dog ikke ud til at afskrække hverken Lauridsen eller Philadelphia-træner Peter Laviolette, som brugte den 24-årige dansker mere, end man måske kunne have ventet i NHL-debuten, der i øvrigt endte med en 3-1-sejr til Philadelphia.

- Han er en stor fyr, der forsvarer godt. Han er en god forsvarsspiller i egen zone. Hvis man så på de modstandere, vi var overfor, mente vi, det ville være godt at splitte vores back-par op og sætte ham og Luke Schenn på isen sammen. Store spillere mod store spillere så meget som muligt, sagde træner Peter Laviolette til Flyers' hjemmeside efter kampen.

Lauridsen fik Luke Schenn som back-makker på isen, og selvom danskeren faktisk er cirka et halvt år ældre end sin canadiske makker, har Schenn masser af NHL-erfaring i form af mere end 300 kampe for Toronto Maple Leafs of Philadelphia Flyers.

- Når en ung spiller kommer ind på holdet, vil man se ham an og se, hvordan han klarer sig i sin første kamp. Og som kampen skred frem, klarede han det fint defensivt, og det er en svær kæde at spille overfor. Når man har en spiller, der klarer det godt, og gør det, han bliver bedt om, så giver det ingen mening at holde ham på bænken og ændre dynamikken i de sidste fem-ti minutter. Han spillede solidt for os, sagde Laviolette.

Når det handler om spillet på isen, er der især to umiddelbare fordel for Oliver Lauridsen. Den ene er hans højde, for med sine 197 cm har han et stort vingefang på isen. Den anden er, at han er god til at stå på skøjter. Det var da også nogle af de ting, kommentatorerne fremhævede, når de talte om den nye dansker på Flyers-holdet. Derudover bemærkede de også, at han tog gode beslutninger, når han blev presset, og at hans medspillere var meget opmærksomme på at hjælpe ham - eksempelvis når der var faceoff i egen zone, hvor det er vigtigt, at man står rigtigt placeret.

Lauridsen lagde ud med at spille knap syv minutter i første periode fordelt på ni skift, mens han måtte nøjes med lige under fem minutter i anden periode fordelt på syv skift. Han nåede dog samlet set op på lige 17.12 minutter, da han rundede kampen af med godt fem et halvt minut fordelt på seks skift i tredje periode. Udover istiden blev han noteret for tre tacklinger, tre blokerede skud, to pucktab og et enkelt skud på mål selv.