Anaheim Ducks' første skud i bøssen ramte forbi, men Frederik Andersen & co. har ét mere i finalen i Western Conference. Og nok så vigtigt: Det er i ændernes egen bygning, Honda Center, med deres egne fans.

I den sjette kamp i bedst-af-syv-dramaet natten til torsdag dansk tid vandt Chicago Blackhawks på hjemmebane 5-3 (0-0, 3-1, 2-1) og udlignede til 3-3 i serien.

Chicago Blackhawks lavede således en smuk 'New York Rangers', som et døgn forinden i finalen i Eastern Conference mod Tampa Bay Lightning også udlignede og tvang en syvende kamp frem.

Efter en målløs første periode slog Blackhawks til med tre mål på tre minutter og 45 sekunder i anden periode.

I starten af tredje periode kom Anaheim Ducks på 2-3, men hjemmeholdet svarede igen med to mål, begge signeret Andrew Shaw. Det sidste i tomt mål med 49 sekunder tilbage.

Frederik Andersen blev passeret fire gange på 22 skud og spillede med en redningsprocent på beskedne 81,8.

Den syvende kamp spilles natten til søndag dansk tid og afgør, om Frederik Andersen bliver den anden dansker i en Stanley Cup-finale.

Jannik Hansen var den første i 2011, da Vancouver Canucks blev slået i den afgørende kamp af Boston Bruins.