Frederik Andersen har ramt en god periode, siger Torontos cheftræner efter 6-1-sejren over Florida Panthers.

Toronto. Efter en tung sæsonstart ser lykken ud til at være vendt for den danske ishockeymålmand Frederik Andersen, der vogter buret i NHL-klubben Toronto Maple Leafs.

Natten til fredag dansk tid spillede danskeren en stor kamp, da hans klub sejrede med 6-1 over Florida Panthers. Det var Torontos anden sejr i træk med Frederik Andersen på mål.

Han reddede 26 ud af 27 forsøg, hvilket svarer til en redningsprocent på 96,3.

Tidligere i november fik målmanden matchstraf for at deltage i et slagsmål, og han røg også en tur på bænken efter at have lukket fire mål ind i 0-7-nederlaget til Los Angeles Kings.

Nu ser danskeren ud til at have lagt en kedelig periode efter skiftet fra Anaheim Ducks bag sig. Således var der efter storsejren over Florida store roser fra Torontos cheftræner, Mike Babock.

- Jeg synes, han har været meget god for os på det seneste. Det virker som om, han har fået meget mere selvtillid. Jeg synes virkelig, han spillede en stor kamp, siger træneren ifølge nhl.com.

I anden periode lavede danskeren en stor redning, der forhindrede en 3-2-reducering. Blot ni sekunder efter afgjorde Toronto i stedet kampen med målet til 4-1.

Trods to sejre i træk ligger Toronto stadigvæk uden for det felt, der efter grundspillets 82 kampe kommer med i slutspillet.

En smule personlig succes var der også for Nikolaj Ehlers, da han assisterede en scoring for Winnipeg Jets i udekampen mod Philadelphia Flyers.

I slutningen af anden periode var danskeren således med i reduceringsmålet til 2-3, men Winnipeg kom aldrig tilbage i kampen og tabte til sidst med 2-5.

Også Mikkel Bødker måtte forlade isen med et nederlag. Sammen med San Jose Sharks tabte han 2-3 ude til St. Louis Blues. Undervejs måtte danskeren to minutter i straffeboksen for interference.

Vancouver Canucks vandt på egen bane 3-2 over Arizona Coyotes. Hverken Philip Larsen eller skadede Jannik Hansen var på banen for det sejrende hjemmehold.