Frederik Andersen fik matchstraf, da Toronto besejrede Vancouver i et danskeropgør med 171 udvisningsminutter.

Toronto. Den danske NHL-målmand Frederik Andersen fik både sejr og smæk for skillingerne på isen, da han og Toronto Maple Leafs natten til søndag dansk tid vandt 6-3 over Vancouver Canucks med Philip Larsen og Jannik Hansen.

Den danske målmand leverede flere store redninger undervejs, og i tredje periode indtog han en væsentlig rolle, da kampen udviklede sig til et masseslagsmål.

Frederik Andersen skøjtede fra sit eget mål og over hele banens længde for at kaste sig ind i klumpen af slagsmål i den anden ende.

Det kostede ham en matchstraf.

Også Vancouvers målmand havde blandet sig i balladen, som var kulminationen på flere hårde episoder undervejs.

Over hele kampen blev det til hele 171 udvisningsminutter, hvoraf dommerne uddelte de 157 minutter i tredje periode.

17 af dem fik Vancouvers Jannik Hansen for et slagsmål godt syv minutter inde i perioden.

Da masseslagsmålet senere brød ud, resterede der godt fem minutter af kampen, som reelt var afgjort, idet Toronto på det tidspunkt førte med tre mål.

Efter en tung start på sæsonen, hvor målene er raslet ind mod Andersen, har han vendt stimen med flere gode kampe i træk.

Sejren over Vancouver var således Frederik Andersens fjerde i de fem seneste kampe, hvor han har vogtet Toronto-buret.

I de kampe er hans redningsprocent tilsammen opgjort til imponerende 94,4.

For Vancouver Canucks fik både Jannik Hansen og Philip Larsen godt med istid. Jannik Hansen noterede sig for to assister og i alt 19 udvisningsminutter. Inden han røg i slagsmål, havde han fået to minutter i straffeboksen for høj stok mod Frederik Andersen.

Philip Larsen blev noteret for en assist.

Andetsteds scorede Lars Eller målet til slutresultatet 4-2, da hans klub, Washington Capitals, besejrede Florida Panthers.

Mikkel Bødker og San José Sharks tabte 0-5 til Pittsburgh Penguins.