Den danske Toronto-målmand bidrog blandt andet ved at redde et straffeslag i tredje periode mod Florida.

Frederik Andersen spillede som så ofte før en hovedrolle, da Toronto Maple Leafs natten til torsdag dansk tid hentede en sejr i NHL.

Den danske ishockeymålmand stod for 45 redninger, da Toronto på udebane besejrede Florida Panthers 3-2 efter straffeslag.

Toronto førte 2-0 før tredje periode, men hjemmeholdet kom tilbage og fik udlignet.

Med seks minutter og 54 sekunder tilbage af tredje periode blev Florida Panthers tildelt et straffeslag, som Denis Malgin skulle eksekvere.

Den 19-årige schweizer, der spiller sin første sæson i NHL, kom dog til kort i den direkte duel mod Frederik Andersen, der fik pareret forsøget med sit højre ben.

De to hold måtte ud i straffeslag, hvor der ikke blev scoret på de fem første forsøg, herunder tre mod Frederik Andersen.

Så var det Mitchell Marners tur, og med et fladt skud mellem benene på Florida-målmand Roberto Luongo sikrede den 19-årige canadier sejren for gæsterne.

Toronto er efter sejren nummer fem i Atlantic Division med 37 point for 34 kampe.

Florida har i samme division også 37 point, men for 36 kampe.