KØB PLUS!

Danmarks tre OL-hurdler

Den letteste forhindring kommer først, derefter bliver det sværere.

Ukraine er første og letteste hurdle på vejen til Sochi, hvis man overhovedet kan tale om, at noget er let i en OL-kvalifikation.

Selv om det ukrainske Division 1-hold, der er nr. 20 på verdensranglisten, ud over de to NHL-spillere Rusian Fedotenko, Philadelphia Flyers, og Alexei Ponikarovsky, Winnipeg Jets, også må undvære flere nøglespillere, skal de ikke undervurderes.

Ukraines bedste hold, Donbass Donetsk, er ny i den russiske liga, KHL, og vandt i sidste måned IIHFs Continental Cup, men har overraskende kun en lille håndfuld spillere med.

Elevatorholdet Slovenien er tilbage i VMs bedste gruppe. Har ligesom Danmark aldrig deltaget i OL. En lille hockeynation med syv skøjtehaller og kun 148 seniorspillere ifølge IIHFs statistik, men har ikke desto mindre fostret en verdensstjerne som Los Angeles Kings’ Anze Kopitar, søn af Sloveniens cheftræner, Matjaz Kopitar.

Olimpija Ljubljana deltager i den østrigste liga, og OL-spillerne har hentet fra flere af Europas stærkeste ligaer.

Hviderusland har tre gange deltaget i OL med det største øjeblik i den hviderussiske ishockeyhistorie, da man sensationelt slog Sverige i kvartfinalen i Salt Lake City i 2002. Et farligt hold med en stamme af spillere fra KHL-holdet Dinamo Minsk, som samler 15.000 tilskuere i snit til hjemmekampene. Hviderusland skal arrangere VM i 2014 og satser voldsomt. Varmede op til OL-kvalen med storspil og 4-0 over Frankrig.

Sådan spilles der i SE Arena i Vojens:

Torsdag: Kl. 16.00: Hviderusland-Slovenien. Kl. 20.00: Danmark-Ukraine. Fredag: Kl. 17.00: Hviderusland-Ukraine. Kl. 21.00: Danmark-Slovenien. Søndag: Kl. 14.00: Slovenien-Ukraine. Kl. 18.00: Danmark-Hviderusland. Danmark har hjemmebane i OL-kvalen takket være en 12. plads på verdensranglisten.

Hviderusland dumpede sidste år to pladser ned til nr. 13, mens Slovenien er nr. 18 og Ukraine nr. 20.

De ni bedste på verdensranglisten er direkte kvalificeret til OL: 1. Rusland. 2. Finland. 3. Tjekkiet. 4. Sverige. 5. Canada. 6. Slovakiet. 7. USA. 8. Norge. 9. Schweiz.

De sidste tre hold i Sochi findes i tre kvalifikationsturneringer.