KØB PLUS!

Danmark smed sejr mod Norge

Havde Norge i sækken, men sløsede 3-0-føring væk i tredie periode.

Landstræner Per Bäckman lo med det ene øje og græd med det andet.

- Ishockey er et holdspil, men flere spillede for nonchalant og lavede kostbare fejl på et tidspunkt, hvor Norge reelt var ude af matchen.

Med føring 3-1 laver Julle (Julian Jakobsen, red.) en stor individuel fejl, som koster et mål, og så er det pludselig en helt anden kamp, siger han. 

Men var Per Bäckman kritisk over for indstillingen i tredje periode, hvor Norge på mindre end syv minutter hentede den danske 3-0 føring og senere vandt på straffeslag, fik flere af de nye navne smilet frem.

- Der var store udråbstegn. Spillere, som gav klar og tydelig besked om, at de vil være med. Nicklas Jensen voksede for hver kamp, og Philip Hersby spillede tre kampe på høj niveau, siger han. 

- Jeg er også meget tilfreds med Rasmus Nielsen. Måske ikke en spiller, man lægger så meget mærke til, men han er stærk og klog. Og Patrick Bjorkstrand er også en spiller, der vil være med på det her niveau.

Nicklas Jensen blev kåret som man of the match og glædede sig over æren.

- Det er dejligt, når ens indsats bliver påskønnet, især når man ikke har været ned så længe. Men ærgerligt, at vi smider 3-0 føringen væk, siger han.

Kaptajnen Morten Green supplerer: - Irriterende, at vi ikke kan holde fast. Vi havde dem i sækken.

Stor ros havde han til de 768 tilskuere i Silkeborg Sportscenters isstadion.

- Publikum havde fortjent en sejr at gå hjem på. Et flot arrangement. Vi har fået en fantastisk modtagelse, siger han.

Morten Madsen åbnede scoringen i powerplay, som har været et positivt indslag i de sidste to kampe, og Rasmus Nielsen øgede til 2-0 efter et kvarter.

17 minutter inde i anden periode gjorde Frederik Storm det til 3-0, og ikke meget tydede på, at Norge ville komme ind i kampen.

Landskamp: Silkeborg

Danmark-Norge 3-4 (2-0, 1-0, 0-3, 0-0, 0-1)

Læs også: