Det var en giftig kamp for Danmark. Hvis Slovenien havde taget point fra Slovakiet, kunne det være blevet kriminelt for danskerne i den nervepirrende nedrykningskamp.

Nu holdt slovenerne kun i 48 minutter i den sene aftenkamp i CEZ Arena (udsolgt, 8.812 tilskuere). De var tydeligt trætte, da Slovakiet satte tingene på plads i tredje periode til en 3-1 sejr.

Slovenien, mesterligt anført af Los Angeles Kings-stjernen Anze Kopitar, førte 1-0 efter de første 40 minutter. Målet signeret Jan Urbas i powerplay efter seks minutter.

Tredje periode var ét langt slovakisk pres. Andrej Meszaros, Buffalo Sabres, kvitterede, og de sidste to mål blev scoret af Marian Gaborik fra Los Angeles Kings. Det sidste i tomt mål fra midten med 1,6 sekunder tilbage.

Slovenerne var godt med i halvdelen af kampen og bliver farlige for danskerne på mandag. Foruden NHL-stjernen Anze Kopitar har de mange gode spillere fra en lang række europæiske ligaer.