Det blev en målfattig affære, da Canada genvandt VM-guldet i ishockey med en 2-0-sejr over Finland.

For 26. gang i historien er Canada verdensmester i ishockey.

Søndag aften i Moskva forsvarede canadierne VM-guldet fra sidste år, da det blev til en kneben 2-0-sejr over Finland i finalen. Det sidste mål blev scoret et sekund før tid.

Finland mødte ellers ind til finalekampen med stor selvtillid, eftersom finnerne havde vundet alle holdets ni kampe ved VM før finalen.

De to hold mødtes også i den sidste kamp i det indledende gruppespil, hvor Finland vandt 4-0.

Samme skarphed kunne Finland slet ikke finde frem i finalen, der blev meget målfattig, selv om begge hold havde en del muligheder.

Canada kom foran 1-0 cirka midtvejs i første periode, da 19-årige Connor McDavid modtog pucken tæt ved mål.

Teenageren fra Edmonton Oilers, der netop har færdiggjort sin første sæson i NHL, sendte derefter pucken ind i buret.

I anden periode havde Finlands Jarno Koskiranta en meget stor chance, da han modtog pucken i fri position foran mål, men det lykkedes ham ikke at score.

Finlands målmand, Mikko Koskinen, stod en fin kamp i den meget taktiske kamp, og i den modsatte ende tog Cam Talbot fra i Canadas mål, når der var behov for det.

Til allersidst tog Finland målmanden ud for at lægge yderligere pres på Canadas mål.

Canada erobrede imidlertid pucken, så Matt Duchene et sekund før tid kunne slå sejren fast med 2-0-scoringen i et tomt mål.

Tidligere søndag vandt værtsnationen, Rusland, bronze med en 7-2-sejr over USA.

Danmark sluttede VM som nummer otte, hvilket var en tangering af det hidtil bedste danske VM-resultat fra 2010.

Danskerne hentede 11 point i de syv kampe i gruppespillet, hvilket rakte til en fjerdeplads i gruppe A efter Tjekkiet, Rusland og Sverige.

I kvartfinalen tabte Danmark 1-5 til Finland.