Hvad kan man så lære af det? Svar: Hold jer fra straffeboksen.

Klar besked til Odense Bulldogs efter den direkte kamp om tredjepladsen i grundserien tirsdag aften i Frederikshavn.

Alle Frederikshavn White Hawks' seks mål faldt i powerplay.

Og med disse scoringer i overtal blev vendelboerne en fortjent tredjevælger til kvartfinalerne fra på fredag efter grundseriens vinder, Herning Blue Fox, og Sønderjyske.

Også Herning Blue Fox og Sønderjyske viste playoff-form med sejre på 5-2 og 5-0 over henholdsvis Rungsted Ishockey og Herlev Eagles.

Og der er grund til at frygte holdet på femtepladsen, Esbjerg Energy, som udklassede Aalborg Pirates i Gigantium med 7-2.

Derimod kan optimismen ligge et relativt lille sted hos Rødovre Mighty Bulls inden playoff. Bundholdet Gentofte Unibet Stars vandt i Rødovre Skøjte Arena med 3-2 og kan fejre sommerferie med god samvittighed efter den korte, men løfterige comeback-sæson.

Frederikshavn White Hawks har bredden til at nå langt, og dårlig fynsk disciplin samt manglende skarphed i boxplay gjorde arbejdet relativt let.

Adam Miller var den store spiller hos høgene med tre mål. De to første og det psykologisk vigtige mål til 4-3 i starten af tredje periode.

Her faldt afgørelsen med tre mål til hjemmeholdet inden for fire minutter. Efter Adam Millers hattrick scorede Colin Miller og Kristoffer Jonsson.

Odense Bulldogs har haft en elendig afslutning på grundserien med mange nederlag. Og spørgsmålet melder sig, om canadieren Brad Grattons hold har toppet for tidligt.