Pittsburgh Penguins var for gode til Oliver Bjorkstrand og Columbus Blue Jackets i første kamp i slutspillet.

Pittsburgh. Danske Oliver Bjorkstrand og Columbus Blue Jackets er en af succeshistorierne i årets udgave af verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Men i udekampen mod det regerende NHL-mesterhold fra Pittsburgh Penguins kunne Columbus ikke stille meget op natten til torsdag dansk tid.

3-1 vandt Pittsburgh efter en kamp, der reelt blev afgjort i anden periode.

Her scorede Pittsburgh tre gange og bragte sig dermed afgørende foran.

Med lidt mere end syv minutter tilbage af kampen reducerede Matt Calvert for Columbus, men der var det for sent for holdet fra Ohio.

Oliver Bjorkstrand har været lidt inde og ude af holdet i denne sæson, men danskeren fik 13 minutter på isen mod Pittsburgh. Han kunne dog ikke ændre på slagets gang.

Columbus Blue Jackets har haft den foreløbigt bedste sæson i klubbens historie. I grundspillet optjente holdet 108 point - den hidtidige rekord var 93.

Undervejs vandt man 16 kampe i træk, og holdet kom derfor tæt på at slå en gammel NHL-rekord på 17 sejre i streg. Rekorden holder netop Pittsburgh Penguins. Den blev sat i 1993.

De to hold mødes igen natten til lørdag. Også den kamp bliver spillet i Pittsburgh.

San Jose Sharks med danske Mikkel Bødker på isen kom godt i gang med slutspillet med en 3-2-sejr i overtid ude over Edmonton Oilers.

Værterne var foran 2-0, men San Jose-scoringer i anden og tredje periode sendte opgøret ud i overtid, hvor svenske Melker Karlsson efter godt tre minutter endte som matchvinder.