KØB PLUS!

Bäckmans luksusproblem

Også uden de seks NHL-spillere står landstræner Per Bäckman med stærke OL-kort.

Som tiden går, øges chancerne for, at de seks lockoutede danske NHL-spillere kommer med til OL-kvalen 7.-10. februar.

For landstræner Per Bäckman må den nordamerikanske konflikt gerne trække i langdrag.

- Vi har gjort ret i at se bort fra NHL-spillerne i de seks forberedelseskampe og arbejde ud fra det spillermateriale, vi er sikker på, siger han til sporten.dk

- Ingen ved, hvornår der kommer en løsning. Det kan gå hurtigt, men det kan også vare længe endnu. Ud fra dansk ishockeys og et egoistisk synspunkt håber jeg naturligvis, at vi kan bruge NHL-spillerne i Vojens.

Et hold med Frans Nielsen, Peter Regin, Jannik Hansen, Mikkel Bødker, Lars Eller og Philip Larsen er favorit i Vojens. Men også uden de seks står Danmark med gode kort på hånden for at kvalificere sig til OL for første gang i historien.

Fire nationers-turneringen Euro Ice Hockey Challenge i Lyon med 3-1 sejren i finalen over Frankrig som et lysende højdepunkt gav Per Bäckman mange positive svar.

Han har to klassemålmænd i Simon Nielsen og Patrick Galbraith, et solidt forsvar, der kun lukkede fire mål ind i tre kampe, og fire kæder, der bliver endnu bedre, når han kan disponere over den knæskadede hardhitter fra Jokerit, Nichlas Hardt, den dobbelte tyske mester fra Eisbären Berlin, Mads Christensen, og den teknisk begavede playmaker fra Karlskrona, Jesper Jensen.

Per Bäckman spiller med syv backs og 13 forwards i Vojens. Uden NHL-spillerne har han ni backs og 15 forwards at vælge imellem, som landet ligger i dag.

Den kommende NHL-spiller og dobbelte målskytte mod Frankrig, Nicklas Jensen, 19, er allerede et olympisk trumfkort.

Per Bäckman gav også plusser til nye navne som Patrick Bjorkstrand, Lasse Lassen og Rasmus Nielsen, så der bliver kamp om pladserne.

Modstanderne i Vojens bliver i rækkefølge Ukraine, Slovenien og Hviderusland.

Med en stamme af spillere fra KHL-holdet Dinamo Minsk er hviderusserne farligste konkurrent.

Men Per Holten Møller var ikke imponeret, da han som Bäckmans spion så dem tabe 1-3 til Schweiz og 1-4 til Norge i Schweiz.

- De er kompakte i forsvaret og bygger angrebsspillet på hurtige kontraer og gode individuelle præstationer, men virker ikke godt organiseret, siger han.

- Det er ikke et spørgsmål, om vi skal tilpasse os modstanderne. Vi skal spille vores eget spil.

Læs også: