KØB PLUS!

Bäckman: NHL-start var ventet

Landstræneren vidste, han skulle spille OL-kval uden sine seks bedste.

For landstræner Per Bäckman var meldingen om en snarlig NHL-start ventet.

– På intet tidspunkt har jeg funderet i mulighederne for at bruge NHL-spillerne i OL-kvalifikationen i Vojens. Jeg har hele tiden regnet med, at NHL ville komme i gang inden februar, siger han til sporten.dk og tilføjer:

– Jeg har i landskampene i efteråret arbejdet ud fra forudsætningerne, at jeg ikke kunne bruge de seks spillere, så vi har gjort ret.

Selv om Per Bäckman erkender, at der er stor forskel på et landshold med og uden de seks bedste spillere, er han fortrøstningsfuld i OL-spørgsmålet.

– Vi spillede en god turnering i Frankrig, og der var fremgang fra de tre kampe mod Norge, hvor vi skuffede lidt på målmands- og forsvarssiden, siger han.

I Frankrig var han endda uden trioen Mads Christensen, Eisbären Berlin, Nichlas Hardt, Jokerit, og Jesper Jensen, Karlskrona, men de er alle klar og bliver nøglespillere, når det går løs mod Ukraine, Slovenien og Hviderusland 7.-10. februar i SE Arena.

– En lille hockeynation som Danmark er selvfølgeligt sårbar uden NHL-spillerne, men jeg synes vi har en god blanding af rutinerede spillere og nye navne, siger han.

– Vi har fået to nye angribere i Nicklas Jensen, AIK, og Patrick Bjorkstrand, Mora. Nichlas Hardt spiller igen, og heldigvis var der ikke brud, da Stefan Lassen blev ramt af pucken i ansigtet.

Per Bäckman udtager om to uger tre målmænd, syv backs og 13 forwards til OL-kvalifikationen.

De tre målmænd har han klar: Simon Nielsen, Lukko, Patrick Galbraith, Frölunda, og Sebastian Dahm, Rødovre Mighty Bulls.

Til de syv backpladser har landstræneren ni emner: Daniel Nielsen, Mads Bødker, Jesper B. Jensen, Stefan Lassen, Rasmus Nielsen, Philip Hersby, Mads Bech Christensen, Kasper Jensen og Michael Eskesen.

Kampen om de 13 pladser på forwardsiden står mellem disse 15: Nichlas Hardt, Mads Christensen, Jesper Jensen, Morten Madsen, Morten Green, Kasper Degn, Lasse Lassen, Julian Jakobsen, Nicklas Jensen, Patrick Bjorkstrand, Thor Dresler, Frederik Storm, Morten H. Poulsen, Kirill Starkov og Bjarke Møller.

Sidstnævnte er stadig ude med hjernerystelse fra turneringen i Frankrig.

Læs også: