USA var foran i den nordamerikanske VM-dyst mod Canada, men canadierne snuppede sejren i Sankt Petersborg.

Sankt Petersborg: De canadiske verdensmestre fik en fornem start på titelforsvaret ved VM i Rusland.

I holdets første kamp blev rivalen USA slået med 5-1 efter periodecifrene 2-1, 1-0, 2-0.

Canada skulle dog lige op i omdrejninger, før holdet bed fra sig, og det var en amerikansk scoring, der vækkede verdensmestrene.

USA var flere gange tæt på at bringe sig foran, inden holdet for første gang fik chancen i powerplay og lykkedes med at score efter knap fem minutters spil. Tæt under mål kunne Patrick Maroon sende pucken i nettet efter lidt klumpspil.

Glæden varede dog kun kort. Et halvt minut efter udlignede Taylor Hall til 1-1. Kampens første to målscorere er til daglig holdkammerater på NHL-holdet Edmonton Oilers.

Tre minutter senere sørgede Brendan Gallagher for canadisk 2-1-føring med periodens sidste scoring. Gallagher er i NHL klubkammerat med Lars Eller i Montreal Canadiens.

Knap så målrig var anden periode. Her lykkedes det kun at få pucken i mål en enkelt gang, og den scoring stod canadieren Matt Duchene for.

Bagud 1-3 inden sidste periode var presset derfor på de undertippede amerikanere, men det lykkedes ikke at få point med fra opgøret mod naboerne fra nord.

Tværtimod blev amerikanerne sat godt og grundigt på plads i tredje periode, da først Boone Jenner scorede til 4-1, før Brad Marchand gjorde det til en regulær ydmygelse ved at score til 5-1 på et tidspunkt, hvor Canada var i undertal.

Det blev kampens sidste mål.

Samtidig vandt Sverige efter store problemer 2-1 over Letland i Moskva i den første kamp i Danmarks gruppe. Sejren kom først i hus efter forlænget spilletid, og dermed er begge hold på pointtavlen efter første kamp.

Danmark åbner selv VM lørdag med en kamp mod Norge.