Ishockeylandstræneren er stolt af VM-indsatsen, men ærgrer sig over, at Finland kom for let til scoringer.

Det danske ishockeylandshold lukkede unødvendige mål ind på kritiske tidspunkter, og det blev afgørende i torsdagens VM-kvartfinale mod Finland, som vandt 5-1.

Sådan lyder det fra landstræner Janne Karlsson, der ellers erklærer sig stolt over sine spilleres VM-præstation.

»I kampens første fire-fem minutter var vi i "big shit". Men spillerne kom godt ind i kampen, og derfor føltes det dumme 0-1-mål lidt stygt,« siger svenskeren om den finske åbningstræffer, der kom i stand efter danske forsvarsfejl.

»Det var lidt den samme følelse i anden periode. Vi startede med et par meget fine skift, men så stødte vi selv deres 2-0-scoring ind. Man behøver jo ikke hjælpe et hold som Finland med at lave mål. Det er uheldigt.«

»Deres 3-1-scoring faldt med et minut igen af anden periode. Jeg skal se det på video, inden jeg udtaler mig, men jeg kan konstatere, at vi var fem mand samlet i egen zone, og alligevel fik de lov at score,« lyder det fra Janne Karlsson.

Danskerne forsøgte at sætte finnerne under pres i tredje periode, men det blev ikke farligt, før Jannik Hansen ramte stolpen fem minutter før tid.

Kort efter lukkede finnerne endegyldigt kvartfinalen med to scoringer.

»Jeg har fortalt spillerne, at jeg er enormt stolt over den indsats, de har leveret. 11 point i gruppespillet, det er en strålende indsats.«

»Det er meget, vi kan bygge videre på med dette hold. Vi har fundet et godt miks mellem at spille offensiv ishockey og samtidig have evnen til at holde en god defensiv,« konkluderer Janne Karlsson.

Hans næste store opgave som landstræner bliver OL-kvalifikationen i september, hvor han for første gang kan råde over samtlige NHL-spillere.