Adam Estoclet brækkede næsen i sit allerførste skifte i Metal Ligaen og har siden spillet med gitter. Men målnæsen - den fejler ikke noget.

Rungsted-centeren scorede med 78 sekunder tilbage det afgørende mål til 3-2 på en af kampens smukkeste detaljer.

- Dejligt, at det netop er Adam, der bliver matchvinder. Et psykologisk vigtigt mål både for ham og holdet, siger cheftræner Per Holten Møller.

Det var Rungsteds første sejr i fem kampe mod et Gentofte-hold, der løb ind i det niende nederlag i træk.

Blandt tilskuerne i Gentofte Skøjtehal var kronprins Frederik. Hvem han holdt med skal være usagt, men der er næppe tvivl om, hvor sympatien fremover ligger hos sønnen Christian. Kronprinsen fik nemlig en Unibet Stars-trøje med navnet Christian på ryggen med hjem.

Et bittert nederlag for hjemmeholdet, som havde tre skud på stængerne i tredje periode. Det sidste på et projektil i de døende sekunder fra Nicklas Edman.

I en bundkamp med få opløftende momenter var Gentofte trods alt det bedste hold og havde fortjent point.

- Sådan har det været i flere kampe, sukker cheftræner Karsten Arvidsen.

Hos bundholdet en god kamp af målmanden Frederik Hansen og den dobbelte finske målscorer Tuomas Muhonen.

Da Rungsted forleden i 1-4-nederlaget mod Rødovre kvitterede til 1-1 i powerplay, var scoringen det første nordsjællandske mål i overtal efter 18 powerplays uden scoring, så Anders Feddersens mål i powerplay midt i første periode vejede tungt på plussiden.