Aalborg Pirates vandt ude over Rødovre Mighty Bulls med 5-3 og har igen et stort hul i toppen af rækken.

Aalborg Pirates er tilbage på vindersporet i Metal Ligaen i ishockey.

Efter nederlaget mod Herlev forleden hentede Aalborg lørdag aften en sejr med hjem fra besøget hos Rødovre Mighty Bulls.

Gæsterne fra Nordjylland dominerede både skudstatistikken og straffeboksen og vandt kampen i den københavnske forstad med 5-3.

Med sejren har Aalborg efter 13 kampe 33 point på førstepladsen i ligaen.

Nummer to er Odense, som ligeledes lørdag vandt 3-1 over den forsvarende mester, Esbjerg.

Odense har 26 point, men for hele 16 kampe.

Nummer tre er Rungsted med 25 point for 12 kampe.

Topholdet Aalborg kom foran 1-0 i udekampen mod Rødovre midtvejs i første periode ved Sebastian Andersen. 42 sekunder før periodens udløb fordoblede Lasse Jul Korsgaard gæsternes føring.

Anden periode fik en hektisk indledning. Rødovres fans nåede dårligt at få armene ned efter Nicklas Carlsens hurtige reducering til 1-2 efter knap to minutter, før Christopher Frederiksen halvandet minut senere havde bragt gæsterne på 3-1.

Rutsjebaneturen gentog sig kort efter.

Andrey Chistyakov reducerede til 2-3 efter seks minutter og 28 sekunder af anden periode. 42 sekunder senere scorede Aalborg Pirates' Martin Højbjerg til 4-2.

Også tredje periode startede med en hurtig Rødovre-reducering. Denne gang ved Steffen Klarskov Nielsen.

To minutter før tid lukkede Aalborg ballet med en scoring af Jeppe Jul Korsgaard til 5-3.

Med nederlaget ligger Rødovre tredjesidst i Metal Ligaen.

Kun Esbjergs mestre og Herlev er dårligere placeret.

Esbjerg tabet endnu en gang, da det lørdag blev 1-3 ude mod Odense.

Efter en målløs første periode fik gæsterne ellers en drømmestart på anden periode med føringsmål efter 48 sekunder.

Odense udlignede dog og afgjorde siden sagerne med to scoringer i tredje periode. Den sidste blev sat ind ét sekund før tid.