Aalborg vandt på hjemmebane over Gentofte og fører nu Metal Ligaen med fem point til nummer to, Odense.

Aalborg. Aalborgs ishockeymandskab ligner en kommende vinder af grundspillet i Metal Ligaen.

Onsdag aften sejrede nordjyderne med 4-2 på hjemmebane over Gentofte og kom dermed på 77 point for 38 kampe. Det er fem flere end Odense på andenpladsen og syv flere end nummer tre, Frederikshavn.

Netop Odense og Frederikshavn tørnede sammen tirsdag, hvor Odense på udebane vandt 3-2.

Onsdag fik Aalborg en drømmestart på kampen, og allerede efter godt tre minutter lød stillingen 2-0.

Peter Quenneville satte først pucken i mål, og kort efter bidrog Sebastian Brinkman med kampens andet mål.

Det lignede en sikker hjemmesejr, men Gentofte svarede tilbage i den første del af anden periode.

Teemu Virtala reducerede til 1-2, og Christoffer Lindhøj sørgede for udligningen efter otte minutter.

Stillingen var lige i knap ti minutter, så bragte Henry Hardarson atter Aalborg på vinderkurs med målet til 3-2.

Tredje periode var et par minutter gammel, da Andrew Blazek scorede til 4-2, og denne gang kunne Gentofte ikke svare tilbage.

Gentofte ligger på femtepladsen med 63 point for 38 kampe.

Aalborg og Gentofte mangler ligesom de fleste andre hold at spille syv kampe i grundspillet, der tæller 45 spillerunder.