Aalborg Pirates har fundet formen på det rigtige tidspunkt og er nu nummer otte i Metal Ligaen.

Træner Jens Nielsen har haft et besværligt første halve år i ishockeyklubben Aalborg Pirates, men måske er den danske ishockeylegende ved at få nordjyderne på ret kurs i rette øjeblik.

Aalborg hentede tirsdag aften sin fjerde sejr i fem kampe ved at vinde på en af landets sværeste udebaner SE Arena i Vojens, hvor mestrene, Sønderjyske, blev slået med 2-1.

Dermed rejste aalborgenserne sig omgående efter nedturen i fredags, hvor en sejr over Herlev glippede tre sekunder før tid.

Sejren betyder, at Aalborg nu har passeret Gentofte på Metal Ligaens ottendeplads, der efter grundspillets afslutning giver adgang til kvartfinalerne.

Ligaens topscorer, Nicolai Meyer, scorede Aalborgs andet mål til 2-0 i tredje periodes fjerde minut.

Sønderjyskes træner, Dan Ceman, erstattede målmand Joni Myllykoski med en ekstra markspiller halvandet minut før tid, men mere end Cory Quirks reducering blev det ikke til.

Sønderjyske er på andenpladsen dog fortsat kun tre point efter førende Frederikshavn, for frederikshavnerne led samtidig et klart nederlag i Rødovre.

Frederikshavn bragte sig ellers foran 2-0 i anden periode, men målfarlige Jannik Karvinens reducering blot otte sekunder senere gav åbenbart Rødovre et boost.

Forstadskøbenhavnerne sad på resten af opgøret, som de vandt 5-2. Matthias Asperup brillerede med to mål og to assister.

Der var udesejre i tirsdagens to sidste opgør. I en målfest vandt Herning 9-4 i Odense, mens Rungsted overraskede med en 5-2-sejr over Esbjerg.