KØB PLUS!

30 firmaer hentede NHL-stjerne

Frederikshavn tæller ned til en once-in-a-lifetime oplevelse for White Hawks' fans.

Først kom Colin Greening fra Ottawa Senators til Aalborg Pirates og derefter Kevin Klein fra Nashville Predators til Herlev Eagles.

Den tredje lockoutede NHL-spiller på dansk is bliver Colin Greenings holdkammerat i Ottawa, Zack Smith.

Den 24-årige canadiske center får hjemmebane i Scanel Hockey Arena i Frederikshavn. Zack Smith blev draftet af Ottawa Senators i tredie runde i 2008 og er noteret for 152 grundseriekampe og 13 playoffkampe.

Desuden har han spillet 198 kampe for Binghamton Senators i AHL.

I sidste sæson spillede han 88 NHL-kampe inkl. playoff med en score på 14 mål og 13 assist som nr. 11 på Senators’ pointliste (Colin Greening var nr. 7).

- Det er måske en once-in-a-lifetime oplevelse, der venter vores fans, siger en stolt direktør Henrik Andersen, Elite Nord Frederikshavn A/S, til sporten.dk minutter efter, at kontrakten med Zack Smiths autograf mandag aften tikkede ind på faxen.

- Det hele er sponsorfinansieret af 30 virksomheder, og vi er ganske overvældet af den enorme opbakning.

Zack Smith kommer onsdag eller torsdag, men det hele er så nyt, at vi ikke har bestilt fly endnu.

Prisen på de lockoutede NHL-spillere svinger alt efter, om de ud over forsikringer, bolig, bil og flybilletter også skal have løn.

- Der er omtrent lige så mange måder at honorere dem på, som der er NHL-spillere på det europæiske marked, siger Danmarks mest rutinerede agent, Bjarne Madsen.

- I kontrakten er der også taget højde for, om lockouten varer nogle få måneder eller hele sæsonen. Jeg tvivler på, at nogen spiller gratis hele sæsonen.

Forsikringen varierer efter spillernes løn og kontraktens længde i NHL-klubberne, men gennemsnittet på importen i Danmark ligger på omkring 40-50.000 kr. om måneden.

Herlev Eagles’ Kevin Klein får ingen direkte løn, men ser opholdet hos ørnene som en investering.

- Kevin mener selv, at han får mere ud af træningen og kampene i Danmark, end hvis han skulle holde formen ved lige på en træningsbane i Nashville, siger Jesper Kjær, Eagles’ sportslig ansvarlige.

- Desuden betyder relationerne til hans tidligere holdkammerat i Milwaukee Admirals, Kim Staal, meget.

Aalborg Pirates har Colin Greening på lønningslisten (udover forsikring, bolig mv.), men som direktør Frederik Åkesson siger:

- Colin er en kæmpegevinst for os og alle pengene værd.

Den tredie NHL-spiller, Zack Smith, klarer sig med forsikringen og de daglige udgifter i Vendsyssel.

- Han er her for at holde sig i form og få en god oplevelse, siger Henrik Andersen.

Læs også: