Journalist Simon Riedel stiller hver uge kendte danskere spørgsmål, der går helt tæt på og får dem til at overveje sig selv og deres liv. Vi kalder det 'ERKENDELSE - helt ind til tanker og følelser'.

I denne uge har Simon Riedel talt med politiker Pernille Vermund om attraktive mænd, frygtløshed, hashkager og meget, meget mere ...

LOG IND PÅ BT PLUS og læs denne uges ERKENDELSE med Pernille Vermund og de tidligere ugers interessante indblik i kendte danskeres tanker om sig selv.


Journalist Simon Riedel stiller hver uge kendte danskere spørgsmål, der går helt tæt på og får dem til at overveje sig selv og deres liv. Vi kalder det 'ERKENDELSE - helt ind til tanker og følelser'.

I denne uge har Simon Riedel talt med politiker Pernille Vermund om attraktive mænd, frygtløshed, hashkager og meget, meget mere ...

Det, der gør en mand interessant som partner, er ... hans humor og intelligens. Hvis man rammer kemien på humoren, har man jo noget til fælles, så kan man nå rigtig langt. Og så gør det heller ikke noget, hvis han ser godt ud. Jeg vil hellere ha’ en mand, som er noget særligt; som er eftertragtet. Han skal have appetit på livet, ikke være mæt af dage, og så må han gerne kunne li’ en øl.

Jeg blev godt irriteret, da ... den nye regering lige ansatte fem nye ministre til en millionløn og lige nåede at hæve støtten til partierne i Folketinget med 50 mio. kr., inden man bad befolkningen om at stramme livremmen. Det er en dårlig begyndelse at indlede med at forgylde sig selv. En borgerlig regering burde have skåret i antallet af ministre og sat den offentlige støtte til partierne ned.

Det er ved at være sidste chance for ... at få styr på udlændingepolitikken, hvis vi skal bevare det danske værdifællesskab. Jo længere tid der går med en forkert udlændingepolitik, des voldsommere tiltag skal der til for at rette op på det. Alligevel ser vi kun lappeløsninger og politikere, der hverken har mod eller vilje til at gå op imod EU og konventionerne og gøre det rigtige for Danmark.

God indvandring er ... når udlændinge kommer hertil og skaber værdi for vores samfund og sig selv. Når de respekterer demokratiet, overholder lovene og opdrager deres børn til det samme. Dårlig indvandring er, når vi lukker folk ind, der er på jagt efter en status, som giver dem ret til offentlig forsørgelse og familiesammenføring. Så får vi indvandring fra især de muslimske lande, der tager deres religion med sig. En religion, der undertrykker andres frihed og står i skarp opposition til de værdier, vi bygger vores samfund på. Hvis man skulle være i tvivl om, hvorvidt det er et problem, kan man bare tage ind og se på den jødiske synagoge i København, hvor der står vagter 24 timer i døgnet.

Jeg er glad for, at folkestemningen ... viser, at de allerfleste danskerne identificerer sig med de værdier om folkestyre, ligestilling og tillid, som samfundet bygger på. Der er et ulmende oprør imod overformynderi, kontrol og regelstyring. Folkestyret for danskerne er et samfund, hvor vi hver især bestemmer over vores eget liv og deler med dem, der er uheldige eller udsatte, fordi vi oplever det nationale fællesskab som værdifuldt. Det kan ikke erstattes af en stor stat, som dirigerer rundt med befolkningen. Mange har simpelthen fået nok af politikere.

Mange har helt forkerte tanker om mig ... det ved jeg jo ikke, om de har, men jeg kan konstatere, at nogle tror, jeg er bange, men det er jeg altså ikke. Jeg kan se en udvikling, og den reagerer jeg på. Jeg ville være bange, hvis jeg ikke gjorde noget. I min verden skal man ikke gå rundt og være bange for, hvad der sker. Så må man tage ansvar og skride til handling. Jeg holder enormt meget af Danmark, og selvom jeg sikkert kunne få et job andre steder, har jeg også forpligtelser over for mine børn og dem, der tidligere har kæmpet for demokrati og frihed. De har bragt mange ofre, og dem svigter vi, hvis vi lader stå til og siger: ’Det er for farligt. Tænk nu hvis’. Hvis ingen tør åbne munden og sige deres mening, vil det være tyrannerne, der får lov til at styre med frygt og magt. For at sætte det på spidsen: Når man ser flykapringer, og det ender rigtig galt, er det ofte sådan, at hvis de mange, der faktisk sidder der i sæderne, gik til angreb imod de få, der har taget magten, så kan det lade sig gøre at vende udviklingen. Når alle sidder handlingslammede tilbage og frygter for deres liv, så kan det få ganske alvorlige konsekvenser.

Min sværeste erkendelse var ... da jeg måtte indse, jeg ikke kunne få mit forhold til mine drenges far til at fungere. Jeg havde det ellers sådan, at når man får børn og har stået sammen i kirken, så mener man det. Mine børn skulle ikke være skilsmissebørn, men det blev de alligevel, og det føltes som et nederlag. Men vi er lykkeligere nu. Nogle gange må man bare se på, hvordan virkeligheden fungerer. Børn skal jo vokse op med forældre, der kærligt holder hinanden i hånden.

Jeg blev afsløret i at ... melde mig syg fra arbejde, da jeg arbejdede på McDonald’s i min gymnasietid, selvom jeg ikke var syg. Det værste var, at min søster afslørede mig, fordi hun også selv arbejdede der. Jeg var ikke syg, men havde bare tømmermænd og kastede op og kunne ikke klare en 12 timers vagt.

Jeg tog fejl ... af Lars Tvede (som Pernille Vermund danner par med, red.) da jeg læste hans bog ’Gåsen med de gyldne æg’. Jeg mente, at en mand, der havde så travlt, ikke havde tid til at skrive sine bøger selv - han havde nok haft en ghostwriter. Men han vidste jo selv, hvad der stod i de bøger, så jeg måtte erkende, at jeg havde taget fejl!

Jeg var ved at opgive det hele, da ... jeg blev skilt. Da meldte jeg mig også ud af byrådet i Helsingør. Min søn Storm var ni måneder gammel, og vi forældre havde en dele-aftale om syv-syv dage. Da var jeg ved at dø. Jeg troede, jeg skulle ende som en grøntsag, følelsesmæssigt. Jeg stoppede med at amme Storm om dagen, fordi han skulle være væk halvdelen af tiden. Det var hårdt at savne dem. De har en sindssyg god far, og jeg synes, det er vigtigt, at man kan sætte sine egne behov til side og finde en god måde at være fraskilte forældre på, selvom det gør nas.

Jeg vil aldrig nogensinde gentage ... at ryge hash. Jeg har gjort det en gang, og da blev jeg så skæv, at det var ganske forfærdeligt. Men da jeg senere var på en studietur til Amsterdam, spiste jeg en hashkage. De andre blev vinde og skæve, men jeg kunne ikke mærke noget, før jeg skulle til at gå i seng. Da blev jeg så skæv, at jeg sad og grinede hele natten i stedet. Så har man prøvet det.

Engang var jeg misundelig på ... en veninde, da vi begge var omkring 14 år og lige var kommet i puberteten. Hun var på slankekur, og det lød så voksent. Det var jeg enormt misundelig på. Dengang gik vi i solarium, og hun havde også en så stor numse, at hun fik hvide striber under balderne - så jeg var også misundelig på min venindes store numse.

Gode manerer er ... noget, jeg tænker meget over i opdragelsen af mine børn. Det er afgørende, at de får gode manerer med hjemmefra, lærer at spise ordentligt, at sige tak, vise hensyn, hjælpe til og være høflige. De skal vide, hvordan man gebærder sig.

Der er steder i Danmark, hvor jeg nødigt kommer ... nej, jeg synes det også er interessant at komme i områder, hvor man ellers typisk ikke er, men hvor andre er tvunget til at leve. Jeg var en tur i Egedalsvænge for nylig, der hænger overvågningskameraer overalt. Der bliver smidt glasskår, der hvor kattene bliver fodret, og tit sættes der ild til containerne. Det er et utrygt område. Hele arkitekturen er menneskefjendsk, og der placerer man de svagest stillede danskere. Det er jeg ikke stolt af.

Jeg vil gerne være kendt for ... at være den ærlige, der har modet til at sige, hvad jeg mener, selvom jeg bliver udskammet af politisk korrekte kendisser som Bo Lidegaard og Zenia Stampe. Selvom de, der har magten i dag, rynker på næsen og vender blikket mod himlen, bliver jeg ved.

Pernille Vermund Gere, formand for partiet Nye Borgerlige
Pernille Vermund Gere, formand for partiet Nye Borgerlige
Vis mere