En af danmarks historiens største hashsager endte, da rejseholdets efterforsker Finn Holm sad ansigt til ansigt med brødrene Nielsen i et forhørslokale i Vejle. Nu fortæller de sammen historien om smugling, brutale hævnaktioner og et venskab på tværs af loven.

I det øjeblik Henrik Nielsen drejer tændingsnøglen, eksploderer bilen. Den knap to ton tunge Mercedes letter fra parkeringsdækket på førstesalen af Hotel Atlantic i Aarhus, og da den lander, er alt kaos.

I denne BT PLUS-pakke får du:

  • Bombeattetat, venskab, narko og meget andet kan du læse om i dette indblik om et venskab på tværs af loven

Med et BT PLUS-abonnement får du adgang til alle interviews, fortællinger og meget mere. Du kan blandt andet læse om:

Trykket skyder den 38-årige bodybuilder op i taget og efterfølgende tungt ned i sædet og giver ham et splitsekund lyst til at lukke øjnene. Så ser han ilden danse på instrumentbrættet og kommer i tanke om de 90 liter benzin, han fyldte på aftenen før. Han kan smage jern, blod og røg og ser ned på sine flænsede cowboybukser, inden han samler ‘de løse dele mellem sine ben’, holder fast og svinger benene ud af bilskroget. Blodet tapløber ud af det ene ben, da han vakler de 15 meter hen til 4 betonrækværket og råber ned til de forbipasserende.

Den dag – på Henrik Nielsens 38 års fødselsdag – kulminerer den smuglersag, hvor det aarhusianske brødrepar fra 1986 og ti år frem skaffer 4.000 kg hash ind i landet, og 38 mio. kr. ud på udenlandske konti.

Bombeattetat, venskab, narko og meget andet kan du læse om i dette indblik om et venskab på tværs af loven.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her