Send julefoder til Europas gadehunde

hundehvalpe

Et lille ønske

Når krisen kradser, går det ekstra hårdt ud over hunde, som familier har anskaffet sig i medgang, men nu sætter på gaden. De bliver brutalt vist døren og overladt til et liv uden kødben og kærlighed, strejfer omkring, får hvalpe og kæmper om føden. Derfor er der igen i år hårdt brug for danskernes foderdonationer til internater overalt i Europa via OPERATION X-MAS.

Godt nok ved hunde ikke, det er jul, men det gør vi andre jo, og det kan lune gevaldigt at forestille sig en flok dejlige internathunde få serveret et kærligt og mættende måltid mad ved juletid. Og hvem ved – måske rækker donationerne også lidt ind i det nye år, ind til nogle af hundene har fået nye, godhjertede ejere?

Vælg din sæk på nettet

Det er femte år i træk, at kampagnen for hunde- og kattefoder til jul kører. OPERATION X-MAS er arrangeret af OLIVER’S Petfood, og på deres hjemmeside kan man donere godbidder eller en sæk foder efter eget valg. For hver sæk, der doneres, dobler OLIVER’S Petfood op med et tilsvarende produkt. Nyt i år er en tillægskampagne, hvor man kan ”like” OLIVER’S Facebook-profil og stemme på den dyrehjælpsorganisation, man helst vil støtte. Tilkendegivelsen forvandles til foder. Ét ’like’ udløser for 1 krone foder.

Nødvendig indsats

- Vilkårene for hjemløse hunde er virkelig barske, især i vinterhalvåret, og finanskrisen har ikke bedret situationen. Vi samarbejder med fem danske organisationer, og på deres hjemmesider kan man finde beretninger om sultne lænkehunde og hvalpekuld i skakter og gyder, hvorfor en velgørende indsats virkelig gør en forskel. Det er rørende læsning, og derfor prioriterer vi donationer højt i OLIVER’S og følger udviklingen på internaterne nøje, siger marketingchef Pernelle Frickmann.

Donerede 5 tons sidste år

OPERATION X-MAS blev sidste år den største succes i kampagnens historie. I løbet af november og december måned donerede danskerne sammen med OLIVER’S 228.640 kr, hvilket udløste hele 5 tons foder, der kunne udskibes fra OLIVER’S danske lager. Det er i år organisationerne Gadehunde.dk, Græske Hunde, Hjemløse Hunde, Kattens Værn og GalgoSOS, der står for at fordele foderet. Julens indsamling og andre donationer er afgørende for foreningerne, der drives af ildsjæle, som arbejder frivilligt og passioneret for at bedre gadedyrenes barske hverdag. Dels gennem stedlige internater, dels i form af adoptioner.

Læs også artiklen: Reddet fra et liv på gaden

Et mildere gadeliv

Som et medlem af foreningen ’Græske hunde’ beskriver: ”En lille forkommen, skambidt og sulten hund kom og lagde hovedet i mit skød - og jeg var solgt! Den MÅTTE med hjem til Danmark.... Og det kom den. I dag stortrives hun som familiehund med fast plads under dynen”. Så heldige er det ikke alle hunde, der er. OPERATION X-MAS forsøger at mildne gadelivet for dem, der bliver tilbage.

Sådan gør du

Olivers.dk: Giv dit bidrag

Du kan være med til at gøre en forskel på: www.olivers.dk. Du skal blot bestille en pose til hund/kat fra kategorien OPERATION X-MAS. Bemærk, at du ikke selv modtager noget, da alt sendes til hundene og kattene sammen med fordoblingen fra OLIVER'S. Transport af din gave dækkes naturligvis af OLIVER'S, så hver en donation vil gøre en forskel for et levende væsen. Har du lyst til at betænke et særligt af projekterne skal du blot stemme på denne organisation på OLIVER’S Petfood Danmarks Facebook-side. Så sørger vi for, at din donation sammen med fordoblingen fra OLIVER'S går direkte til din hjertesag. Du kan også blive medlem af OPERATION X-MAS på Facebook. Når du ”liker” OLIVER’S Facebook-side, forvandler vi din tilkendegivelse til foder, som indgår i donationen.

Læs også artiklen: Reddet fra et liv på gaden

OPERATION X-MAS på Facebook

Del