Reddet fra et liv på gaden

Hvalpe

Heldige adoptivhunde

En lille lyd fra en container får altid Benedikte Bjerre til at slå sin indre ’radar’ til.


I Grækenland, hvor hun bor halvdelen af året, er det nemlig tit lig med fund af bortkastede hvalpe eller killinger. Hun har netop haft fire hvalpe med i flyet til Danmark, men det er bare et lille fåtal af hundene, der får nye hjem via foreningen Græske Hunde, som hun er formand for. Resten af de godt 500.000 hunde, man anslår lever på gaden, forsøger foreningen at skaffe foder til via donationer.

Det skete igen i december – fund af et helt kuld sunde, bortkastede hvalpe i en container. Fire små pibende væsener i en ramponeret papkasse lå øverst i dagrenovationen, da én af de lokale kom forbi. Det er ikke tilladt at få aflivet raske hunde i Grækenland, så når den yndige hvalp bliver stor og besværlig, tæven kommer hjem med hvalpe, som ingen vil have, eller det bliver for dyrt at skaffe mad, ryger dyrene på gaden.

Også fine racehunde bliver smidt ud nu

- Lige nu ser vi ikke bare hunde og katte på gaden – også heste bliver nu afskaffet på den måde, fortæller Benedikte, der bor på øen Ios halvdelen af året. Det er helt tydeligt, at den sammenbrudte økonomi i Grækenland gør tilstandene værre end før. Når der mangler penge til mad, ryger dyrene først. Derfor tror jeg også, at der er langt flere end den anslåede halve million hunde på gaden. Deriblandt mange fine racehunde.

Omkring 200 hunde bliver årligt adopteret af nye ejere i Danmark, men langt de fleste forbliver gadehunde. Derfor er en stor del af foreningens arbejde at skaffe foder og arrangere fodergrupper, som hundene kan gå i.

- Nogle har fået foder i mange år og har det fint med det. Andre kan ikke klare sig, fordi de tydeligvis har været vant til at være familiehunde. Andre igen forsøger vi at få til Danmark, fordi deres pels simpelthen ikke kan klare et gadeliv uden pelspleje. Den bliver til én stor filtret, smertende klump, fortæller Benedikte Bjerre. Hun fandt selv en hund for nylig, der så kæmpestor ud. Da dens pels blev ordnet og vasket viste den sig at være en ’splint’ på blot otte kilo.

Én hvalp har allerede fået nyt hjem

Øens lokale beboere kender efterhånden Benedikte og hendes frivillige arbejde for gadehunde og katte, så de ringer til hende ved fund af levende dyr. Det var også et telefonopkald, der reddede de fire hvalpe, hun netop har haft med hjem. De blev hurtigt vaccineret og gjort rejseklar. I første omgang var der kun plads til de to på flyet, og to skulle have været aflivet, men der blev heldigvis plads. Én af de cirka tre måneder gamle hvalpe har allerede fået nyt hjem, de andre venter i plejefamilier i Danmark.

Selv har Benedikte cirka 50 midlertidige plejehunde igennem sit hjem om året. - Indimellem kigger min græske hund Alfie opgivende på mig, men han er så skikkelig, så det plejer at gå fint.

Læs også artiklen: SEND JULEFODER TIL EUROPAS GADEHUNDE og donér eventuelt lidt foder via én af følgende foreninger: Gadehunde.dk, Græske Hunde, Hjemløse Hunde, Kattens Værn og GalgoSOS.

Del