August og pigerne … og Charlie

VMHAug

Klumme

Hvor har det været – og er – en fornøjelse med mine labradorhvalpe. Sødere hvalpe skal man lede længe efter, men det siger jeg vist egentlig nok, hver eneste gang jeg har et kuld hvalpe – og godt for det.


Det er et kæmpearbejde at have hundehvalpe, så hvis man ikke virkelig holder af det, ja, så skal man nok bare lade være. Men jeg holder af dem – meget – hver gang, og af dem alle sammen.

Ikke alle labradorhvalpene er endnu flyttet hjemmefra, så vi er nu godt i gang med at lære at gå i snor og alle de andre ting, små hunde skal kende til, inden de bliver til store hunde.

Faktisk går det rigtig fint med snoretræningen, om end hvalpene var noget uforstående over for det med pludselig at skulle have snor på. Nu er det sådan, at her, hvor jeg bor, har jeg store, indhegnede områder til mine hunde. Det betyder, at mine hunde faktisk ret sjældent går i snor. Resultatet er, at hundene, helt klart, opfatter det som et overgreb mod deres personlige frihed, når de skal have snor på, og de kigger meget bebrejdende på mig, når snorene kommer frem.

Hvalpene havde det på nogenlunde samme måde, men glemte hurtigt snorene og vimsede glade omkring mig – ud fra devisen: ”Der er ingen bånd, der binder mig.”

Det var der nu så bare, og i løbet af et øjeblik var hvalpe og jeg uhjælpeligt filtret ind i hinanden, så det var tæt på, at vi skulle skæres fri. Sådan gik de første par ”gå-i-snor-lektioner”. Men nu er vi blevet ret skrappe til at gå med hinanden i snor. Altså så længe, der ikke kommer en fristende fasan trippende hen over vores skovsti, eller en lokkende pelsdusk af en hare hvirvler forbi, for så kan vi stadig godt tage en omgang ”Kluddermor”.

Når vi har været på farten, med eller uden snoretræning, hvalpene og jeg, så er der ikke noget bedre end at komme ind og smide sig ved den lune brændeovn. Eller det vil sige, sådan plejer det at være, men ikke med dette kuld. De har andre interesser, når det handler om indendørs sysler, især en af dem.

Forkælet dreng

Der er én hanhvalp tilbage i kuldet, resten er piger. August hedder drengen – det udtales ikke som måneden, men som navnet – og August er bare dejlig. Og som det jo ofte sker, når man er eneste dreng blandt piger, ja, så er August nok blevet lidt ekstra forkælet. August er en af den slags hvalpe, som tænker over tingene, måske endda virker lidt gammelklog – og så er han endda pæn, meget, meget pæn. Og jeg kan jo altså godt lide at kigge på smukke hunde, så jeg har svært ved at få øjnene fra August, for han har bare det der. Er klart en hvalp med X-faktor.

Nogenlunde samtidig med August kom også Charlie ind i mit liv. Nej, Charlie er ikke en hund. Det er en tv-kanal – som dog – og det taler klart til denne kanals fordel – har en hund som en slags maskot. Mellem udsendelserne på denne kanal optræder en dejlig engelsk springer spaniel, som man lige kort ser hente en bold, sætte sig ned og se charmerende ud, løbe lidt frem og tilbage, eller hvad det nu kan være i det pågældende klip.

Dette hvalpekuld har hele tiden været overmåde interesseret i at se fjernsyn. Har faktisk fra helt små siddet på rad og række på de små, runde lab-bagdele, foran fjernsynet og fulgt aktivt med i, hvad der foregik på skærmen. Og kritiske kan man ikke kalde dem, de ser gerne både tv-avis og debatudsendelser. Men efter Charlie er kommet til, er det da gået helt galt, mine hvalpe er nemlig vilde med Charlie-hunden – især August.

Dette har udviklet sig så meget, at de – hvalpene altså – efter vores gåture styrter hen til tv-skærmen og indgående betragter den – inden de smider sig ved brændeovnen. Og August er særlig vedholdende. Han sidder troligt og venter på, at hans yndlingsprogram – de små klip med Charlie-hunden – ruller over skærmen. Når det sker, flyttes de sorte ører opmærksomt op på hovedet, og halen dunker taktfast i gulvet. Og først når Charlie-hunden har været på, kan August overtales til at slutte sig til sine søstre, som snuer på bløde tæpper ved brændeovnen…

Læs resten af Anne Egedes hyggelige klumme i Vi med Hund nr. 06/2011, der kan købes i webshoppen.

Del