Hundefrisør: Min gravhund hader trimning

Hej Christina

Jeg skriver, fordi jeg har en gravhund, som er en blanding mellem en langhåret og korthåret. Da det jo er en blanding, har den både lange og korte hår, så jeg trimmer normalt med en simpel håndtrimmer, hvor hårene trækkes/skæres af. Det er slet ikke noget, min hund bryder sig om.

Læs også: Hundefrisør: Underlig pels

Derfor vil jeg høre, om du kender en metode, som kan gøre det nemmere og mere behageligt for begge parter? Vi har prøvet med et besøg hos en hundefrisør, men det kan min hund ikke så godt lide.

Hilsen Stefan

Læs også: Hundefrisør: min hund fælder meget

HUNDEFRISØR

Hej Stefan

Når en hund bliver trimmet, er det en måde, hvorpå man hjælper de ruhårede hunde med at fælde. Man fjerner (trækker) de døde hår væk fra huden, så de nye hår kan vokse frem. Hverken korthårede eller langhårede racer skal trimmes, idet pelsen ikke er beregnet til det. Da det ikke er en ret ruhåret gravhund, du har, skal den altså ikke trimmes! Det er derfor, den protesterer mod den behandling, du giver den. Når du forsøger at trække/skære dens pels af, gør det ondt på den, fordi det ikke er døde hår, du forsøger at fjerne.

Da jeg ikke har set din hund, ved jeg jo ikke nøjagtig, hvordan pelsen er. Men da det er en blanding af en korthåret og en langhåret gravhund, formoder jeg ikke, at den har mere pels end en almindelig, langhåret gravhund. Det, jeg vil anbefale dig at gøre, er at klippe den under og rundt om poterne.

Hvis du synes, at fanerne på benene og halen er for lange, kan du tage noget af længden med en såkaldt efilérsaks, som er en saks med almindeligt skær på det ene "ben" og en slags kam på det andet. Naturligvis skal den børstes og redes igennem og have klippet sine klør. Ellers skal du ikke gøre noget ved pelsen, så let kan det faktisk være.

Mange venlige hilsner fra Christina Cruft.

Del