*


KØB PLUS!

Wozniacki-agtigt, men det virker for mig

Kasper Irming har misset tre slutrunder i træk på grund af skader. Nu håber han på en plads i Ulrik Wilbeks trup til VM i januar - hvis han kan holde skaderne fra døren

27. december 2010
En voldsom tackling i pokalsemifinalen mod Team Tvis sender Århus-spilleren Kasper Irming i gulvet i pokalsemifinalen, og efterfølgende viser det sig, at han har pådraget sig en slem skade i højre skulder, hvor ledlæben er blevet rykket af. Operation er påkrævet - farvel til VM i Sverige for Irming.

17. december 2011
Kasper Irming brækker tommelfingeren i et underhåndsskud i kamp for Kolding mod Skanderborg. Operation er påkrævet - farvel til EM i Serbien.

16. marts 2012
Irming er netop kommet tilbage fra pause efter den brækkede tommelfinger, men brækker samme finger igen ved træning. Ny operation - farvel OL i London.

Tre slutrunder i træk har KIF Kolding Københavns højre back Kasper Irming set en mulig slutrunde med landsholdet fordufte på grund af sort uheld. Nu står han der igen. På tærsklen til VM i Spanien og igen inde i varmen hos Ulrik Wilbek. Men også med en nervøsitet for, at det kan gå galt endnu en gang.

- Jeg har helt klart været nervøs for nye skader, og om jeg kunne komme i gang igen. Især efter jeg brækkede tommelfingeren anden gang. Ville den hele ordentligt denne gang? Og hvad hvis den brækkede tredje gang? fortæller Kasper Irming om de tanker, der har præget hans dagligdag i de efterhånden mange ledige stunder, skaderne har medført.

Det var ikke bare håndboldkarrieren, der blev påvirket af månederne i gips-arm.

- Jeg har for eksempel en lille dreng, som jeg ikke følte, jeg kunne tage mig ordentligt af, da jeg var skadet. Så jeg brugte meget tid på at tænke, og det var en svær periode. For kunne familien holde til, at jeg igen skulle gå med armen i gips i to måneder uden at kunne skifte ble, lave mad eller løfte den lille ud af barnevognen? Jeg kunne også mærke på min søn, at det var træls for ham. Så det var rigtig hårdt. Jeg syntes jo ikke, jeg var klar til at stoppe karrieren, men det kunne jo blive sidste udvej, fortæller Kasper Irming.

Så galt er det dog ikke gået. Kasper Irming er igen kampklar og absolut et emne til den endelige 16 mands trup, som Ulrik Wilbek tager med til VM i Spanien i januar. Skuffelserne op til de tre seneste slutrunder, hvor uheld hver gang har forhindret hans deltagelse, får dog Kasper Irming til at se pragmatisk på mulighederne for at komme med til sin første slutrunde med landsholdet.

- Jeg er glad for at være her igen og tænker ikke så meget over mine muligheder i forhold til, hvem der er med og ikke med. Det er forstyrrende elementer, jeg ikke kan bruge. Skulle det ende med en VM-slutrunde i Spanien, er jeg rigtig, rigtig glad for det. Hvis ikke, er jeg stadig ung og kan forhåbentlig spille mange år endnu. Og der ligger en spændende slutrunde og lurer næste år igen (EM i Danmark i 2014, red.), siger Kasper Irming.

- Men jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke blev skuffet, hvis jeg ikke kommer med. Vi har alle ambitioner på landsholdet. Men jeg tager én træning ad gangen, for jeg er stadig et stykke fra toppen, men arbejder mig tilbage og tager det, som det kommer. Jeg ved, det lyder Caroline Wozniacki-agtigt, men det er sådan, det er, siger Irming med henvisning til tennisstjernens standardreplik om at ’tage en bold ad gangen’.

Kasper Irming har brugt meget tid på at tænke over det, der er sket, fortæller han:

- Og noget af det, jeg har lært, er, at man er nødt til at tage det dag for dag. Man bliver idiot af hele tiden at gå og tænke på, hvad fremtiden bringer. Så det handler om at få det bedste ud af det nu, og så må vi se, hvor jeg står, når vi kommer til januar. Det kan være, man bliver skadet igen. Det ved man aldrig. Det kan også være, jeg ikke gør, og det går supergodt, og jeg kommer med. Så tager vi den derfra.

Kasper Irming er foreløbig udtaget til Ulrik Wilbeks næste landsholdssamling i Aalborg i begyndelsen af december.

Læs også: