KØB PLUS!

Wilbeks genistreg: Hulken-plan var forberedt

Landstræneren har været sikker på, at Kasper 'Hulken' Nielsen skulle bringes i spil til VM på et tidspunkt.

Det var et dansk forsvar i hidtil bedste udgave ved dette VM, som grundlagde den stensikre sejr over Tunesien. Det skyldes ikke mindst tilbagevendte Kasper Nielsen, som lørdag landede i Zaragoza og stødte til holdet - og søndag aften brølede Hulken, som hans kælenavn lyder på grund af den massive muskelmasse, han slæber rundt på, så igennem for fuld kraft nede i den danske defensiv.

Rutinerede Kasper Nielsen, der er kommet ind i turneringen efter Jesper Nøddesbos skade, blev ellers valgt fra, da Wilbek tilbage i december udtog sin VM-trup, men landstræneren afslørede efter sejren over Tunesien, at han hele tiden har haft planer om at hente den mangeårige forsvarsgeneral til Spanien.

- Jeg har hele tiden været sikker på, at Kasper Nielsen kom ind i turneringen. For mig har det handlet om, at det her hold skulle spilles sammen, og vores kontrafase skulle spilles sammen. Og jeg ved, at hvis vi står med Kasper under alle træningslejre, så lader vi bare ham spille hele tiden, og så får vi ikke den kontrafase ind, siger Wilbek og tilføjer:

- Så min strategi har været 'se, hvor længe jeg kunne vente, og så ind med ham', lød den overraskende melding fra Wilbek, som naturligvis var glad for sin beslutning efter Nielsen fornemme kamp.

- Forsvaret blev klart forstærket. Spillerne omkring ham blev også mere trygge. Så det var godt, sagde han.

Kasper Nielsen var ikke meget for at rose sig selv, men fokuserede på, at han var glad for at være tilbage i den rødhvide trøje.

- Jeg er super glad for at være med hernede, og den fik fuld gas. Det er fedt at være med. Jeg har jo snakket med Ulrik løbende og vidst, der var en chance for, at jeg skulle herned, så jeg har holdt mig i gang. Og jeg synes, det gik fint i dag, det var rigtig let at falde ind i samarbejdet med Rene Toft, lød det fra Bjerringbro-Silkeborg-spilleren.

Læs også: