KØB PLUS!

Wilbek: Værste oplevelse nogensinde

I det største VM-finale-nederlag nogensinde blev pinlige Danmark slagtet af Spanien

Et pinligt, tamt og tandløst dansk landshold leverede et historisk stort kollaps i VM-finalen, hvor Spanien udraderede Danmark med rekordstore cifre. Det er svært at finde ord for det danske finale-sammenbrud i Palau Sant Jordi i Barcelona.

For øjnene af 16.000 tilskuere blev håndbold-herrerne tromlet over med 19-35 i en finale, hvor danskerne aldrig var i nærheden af at finde bare et minimum af anstændigt niveau frem. Man måtte sidde og knibe sig i armen for at forstå, at den med afstand største nedtur i landstræner Ulrik Wilbeks regeringstid var en realitet - og så i en VM-finale for at gnide ekstra salt i såret.

Men de vantro øjne viste virkeligheden i aftes, hvor Danmark for anden gang i træk måtte nøjes med VM-sølv efter det suverænt største finalenederlag i VMs historie. Umiddelbart skulle man tro, at det gav anledning til at kigge indad hos landstræneren, men Wilbek konstaterede i stedet opgivende, at det på dagen var en umulig mission at slå Spanien.

- I behøver ikke spørge om der var noget andet, vi kunne have gjort. for det var der ikke, var det første Wilbek sagde, da han mødte pressen.

- Umiddelbart er der ingen forklaring på det, ud over at det så ud som om, der ikke var mere tilbage overhovedet.Og så gik alt galt. Det var den værste håndboldoplevelse, jeg har haft, konstaterede han.

Landstræneren forsøgte sig med to tidlige timeouts i første halvleg uden i øvrigt at foretage sig taktiske ændringer, og da han dikterede et mere offensivt forsvar efter 10 minutter i anden halvleg, var det spanske tog for længst tromlet hen over Danmark og holdt på guldperronen og ventede på VM-trofæet. Men Wilbek mener, at spillerne ganske enkelt ikke var i stand til at komme op i det nødvendige gear, og derfor var taktik en ubetydelig størrelse.

- Det var rædselsfuldt at stå i. Man stod næsten og håbede på, at kampen snart kunne blive færdig. Eller kamp var det jo ikke. Det var jo ligegyldigt, hvem jeg satte ind, så smed den næste bolden væk og brændte. Nogen var så trætte, at de ikke kunne spille. René Toft var så træt, at han ikke kunne spille. Så det var bare nedtur. Det var ikke som at tale til en mur. Der var bare ikke noget, der lykkedes, sagde landstræneren.

Bo Spellerberg og Rasmus Lauge leverede skidt i dag. Kørte du meget med dem?

- Ja og med Markussen og Mikkel og Kasper Søndergaard. Jeg synes ikke rigtig, der var nogen af dem, der lykkedes med noget som helst, lød det.

Det så ud til, at du på et tidspunkt havde et skænderi med Mikkel?

- Nej det havde jeg i hvert fald ikke. Mikkel råbte bare over, at folk i det mindste kunne løbe hjem. Men det havde ikke noget med mig og de andre at gøre, sagde han.

Ødelægger det her jeres VM-turnering?

- Det er klart at det er en ordentlig streg i regningen, men man må også sige, at vi har gjort os fortjent til sølvmedaljerne. Vi har vundet otte kampe ud af otte inden og spillet rigtigt godt inden. Det var bare rigtigt ærgerligt at det skulle sluttes af på den her måde, lød det fra Wilbek.

Læs også: